Zwyczajnie założyłem dwie aby wydłużyć żywotność ze względu na małe kulki, luz nie był kasowany także myślę żę w obu kierunkach obie przenoszą siły i sobie wzajemnie nie szkodzą.
Twoja bedzie wolniejsza a większym wiórkiem szła, także lepiej jak bedzie większa śruba a co za ty idzie nośność. Wrzuć możę tak jak ja dwie nakrętki jak śruba chińczyk, one są strasznie miękkie że byle punktak je rusza, żeby chociaż ze 35hrc miały to by dobrze było.bartuss1 pisze: ↑11 kwie 2022, 20:57ja tej swojej jeszcze nie skonczyłem, ale do x wsadze 16 ke, czekam aż mi kolega wytoczy tulejke redukcyjną pod nakretkę, bo wędke przykręce z zewnatrz do korpusu sanek, a wystawala bedzie tyle ile silnik odwrocony tyłem na pasku, grunt zeby miec te 150mm w X - sie.
no sie bede chwalił, zara sie przyczepią ze mi sie spoina z jednej strony na podparciu przekladni nasmarkała hehe, no ale pi razy oko liczac te 3 wykendy i odpalam, tokare mam na budowie, takze na co dzien jej nie widze.
U mnie w x wyszło 180mm
Niebawem będę nakrętki smarował to cykne foto jak je upchałem,
a tymczasem zaokrąglenie wałka dość głęboko nawęglanego i hartowanego, nie widac wibracji na przechodzeniu z miekkiej cześci na twardą wiec jest gites