Świąteczna niespodzianka
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 7
- Kontakt:
Właścicielem terenu jest gmina Warszawa Praga a budynków państwo polskie bo to szkoła. Są (gmina) absolutnie nie zainteresowani jakim kol wiek dotykaniem tematu bo jest trudny i nie wygodny i dużo papierów.
Myślę, że gra nie warta świeczki, z racji po pierwsze na ilość czasu i starań jaką trzeba by włożyć. Jedyna opcja jaką ja widzę trzymać rękę na pulsie i gdy deweloper kupi grunt zapukać do niego i zaoferować wywóz "śmieci" darmowy. Problem w tym, że to pewnie będzie okienko 2-3 dni. Trzeba by mieć wtyczkę w urzędzie gminy.
Poza tym zdjęcia są z przed roku, a rozkład postępuje wykładniczo. Jeśli ktoś by chciał zwiedzić ów teren mogę wybrać się na wycieczkę jako przewodnik, chętnie zobaczył bym co tam się obecnie dzieje. Acz uprzedzam, jak byłem rok temu ostatni raz policja robiła regularne naloty. Ja tam zawsze chodziłem tylko z aparatem i puste kieszenie miałem na wszelki wypadek.
(adres to ul Jagielońska)
Ot taka ciekawostka bardziej w moim uznaniu, przykre świadectwo zmieniających się czasów i wypierania przez ipady i konsumpcję rzemiosła i realnych umiejętności.
Dlatego też podzieliłem się przezyciem by i inni forumowicze mogli sobie z łezką w oku pooglądać.
Myślę, że gra nie warta świeczki, z racji po pierwsze na ilość czasu i starań jaką trzeba by włożyć. Jedyna opcja jaką ja widzę trzymać rękę na pulsie i gdy deweloper kupi grunt zapukać do niego i zaoferować wywóz "śmieci" darmowy. Problem w tym, że to pewnie będzie okienko 2-3 dni. Trzeba by mieć wtyczkę w urzędzie gminy.
Poza tym zdjęcia są z przed roku, a rozkład postępuje wykładniczo. Jeśli ktoś by chciał zwiedzić ów teren mogę wybrać się na wycieczkę jako przewodnik, chętnie zobaczył bym co tam się obecnie dzieje. Acz uprzedzam, jak byłem rok temu ostatni raz policja robiła regularne naloty. Ja tam zawsze chodziłem tylko z aparatem i puste kieszenie miałem na wszelki wypadek.
(adres to ul Jagielońska)
Ot taka ciekawostka bardziej w moim uznaniu, przykre świadectwo zmieniających się czasów i wypierania przez ipady i konsumpcję rzemiosła i realnych umiejętności.
Dlatego też podzieliłem się przezyciem by i inni forumowicze mogli sobie z łezką w oku pooglądać.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 6
Mogę pomócGrafRamolo pisze:
Myślę, że gra nie warta świeczki, z racji po pierwsze na ilość czasu i starań jaką trzeba by włożyć. Jedyna opcja jaką ja widzę trzymać rękę na pulsie i gdy deweloper kupi grunt zapukać do niego i zaoferować wywóz "śmieci" darmowy.

-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 7
- Kontakt:
Nie znam się, na przetargach itp ale wydaje mi się, że jak ktoś kupuje grunt za parę mln zł i ma plany budowy czegoś za następne parę mln to sam czas jaki musiał by poświecić na borykanie się ze sprzedażą jakiegoś złomu za parę tyś jest z jego punktu widzenia nie adekwatny do zysków. Dlatego ja jak Kasandra uważam, że wszystko to wyląduje na wywrotce. Może to mój pesymizm ale nie widzę happy endu w tej historii.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
U nas w Tomaszowie Mazowieckim w zeszłym roku zamykali warsztaty szkolne.
http://www.bip.powiattomaszowski.mserwe ... cms_id=299
Tutaj jest jeszcze oferta która wtedy była aktualna. Na pewno dałoby się dogadać i do każdej maszyny na wagę parę noży czy frezów odkupić. Polecam i wam poczekać. Ewentualnie śledzić wywrotki jadące na złom
Ewentualnie iść i pogadać z opiekunem miejsca, żeby zrobił powtórną inwentaryzację po której zniknie co nieco 
http://www.bip.powiattomaszowski.mserwe ... cms_id=299
Tutaj jest jeszcze oferta która wtedy była aktualna. Na pewno dałoby się dogadać i do każdej maszyny na wagę parę noży czy frezów odkupić. Polecam i wam poczekać. Ewentualnie śledzić wywrotki jadące na złom

-
- Posty w temacie: 3
Proponuję śledzić wydarzenia i jak tylko zostanie ogłoszony nowy właściciel terenu, uderzać do niego na rozmowy, to naprawdę jest gra warta świeczki.
Zresztą po zdjęciach widać, że niektóre narzędzia (te zapakowane) są jeszcze zdatne do użytku.
A i niektóre po regeneracji i oczyszczeniu będą jeszcze złużyły przez lata.
Zresztą po zdjęciach widać, że niektóre narzędzia (te zapakowane) są jeszcze zdatne do użytku.
A i niektóre po regeneracji i oczyszczeniu będą jeszcze złużyły przez lata.

-
- Posty w temacie: 4
-
- Posty w temacie: 4
A malo to podobno "bezrobotnych" w Polsce ? Maszyny Sa ! Budynki Sa ! Rece do roboty sa ! Podobno mamy swietnych nauczycieli i uczelnie . Wiec w czym problem ? W Gminoe co woli trzac to w kurzu albo sprzedac po cenie zlomu na przetop ? Bo wola kolejna galerie handlowa ( no w sumie czemu nie - kolo sie zamyka bedzie jeszcze wiecej produktow z Chin - robionych przez wiezniow albo dzieci !!!!! ). I do tego wlasnie przyczyniaja sie decyzje urzednikow.
[ Dodano: 2014-05-04, 11:25 ]
Smieszna sprawa - w Danii, Niemczech, Holandii jest coraz wiecej kursow na obsluge wlasnie "prostych" maszyn typu frezarka i tokarka . Bo ludzie chca "porrafic" a w Polsce ? Nie oplaca sie ? Za 10. Pln na h ?
[ Dodano: 2014-05-04, 11:25 ]
Smieszna sprawa - w Danii, Niemczech, Holandii jest coraz wiecej kursow na obsluge wlasnie "prostych" maszyn typu frezarka i tokarka . Bo ludzie chca "porrafic" a w Polsce ? Nie oplaca sie ? Za 10. Pln na h ?