Remont WS 15
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 54
Re: Remont WS 15
Jak luz na pinoli ma 1mm to wiertarka pewnie składana z części, zalecałbym sprzedać to co masz i kupić sprawną wiertarkę.
Luz na pinoli to najdroższa naprawa we WS 15, trzeba kupić nową nadwymiarową pinolę i znaleźć speca z frezarką który wykona nadwymiarowy otwór wytaczadłem.
Luz na pinoli to najdroższa naprawa we WS 15, trzeba kupić nową nadwymiarową pinolę i znaleźć speca z frezarką który wykona nadwymiarowy otwór wytaczadłem.
Tagi:
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Szanowny kolego, nie o to pytałem.
Wiertarka to nie składak i jest kompletna luz to jedyny i jej największy mankament.
Jeśli ktoś ma namiar na zakład gdzie to zrobią to proszę o pomoc
Wiertarka to nie składak i jest kompletna luz to jedyny i jej największy mankament.
Jeśli ktoś ma namiar na zakład gdzie to zrobią to proszę o pomoc
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 5
No i można wtedy doszlifować pinolę do tulei w korpusie. Łatwiej niż celować wytaczadłem w wymiar. W razie muki można tulejowac od nowa.
Dodane 5 minuty 21 sekundy:
A ruskie robią tak
Dodane 5 minuty 21 sekundy:
A ruskie robią tak
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
Potrzebuję płytę mocowana do stolika wiertarki.
Czy coś takiego jak mocowanie tego imadła jest dostępne od ręki czy trzeba zamówić wycięcie.

Chcę dospawać mocowania do płyty żeby pozycjonować elementy na wiertarce.
Czy coś takiego jak mocowanie tego imadła jest dostępne od ręki czy trzeba zamówić wycięcie.

Chcę dospawać mocowania do płyty żeby pozycjonować elementy na wiertarce.
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 20
Temat jest o wiertarce WS-15 . TO NIE JEST WIERTARKA WS-15 !!!
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 14
Raczej niedostępna opcja w WS-15. Także zostaje dorabianie, tylko razem z płytą trzeba będzie dać dłuższą kolumnę, aby się to w miarę rozsądnie zmieściło. Miałem do WS-15 stół krzyżowy. Piszę miałem, bo sprzedałem i stół i wiertarkę. A sprzedałem właśnie z powodu krótkiej kolumny. Jak doszło na stół imadło, to przy długich wiertłach robił się problem.
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 1
Cześć, czy sprężyna powrotu wrzeciona może być za długa? W wiertarce którą nabyłem nie było wałka i sprężyny powrotu. Kupiłem nowy komplet, ściągnąłem koła pasowe, odkręciłem korek, wrzuciłem wałek i nałożyłem sprężynę. Delikatnie zazębiłem wałek i wkręciłem korek. Pinola nie wysuwa się do końca. Nie wiem jaką powinna mieć długość natomiast ilość zwoi zgadza się z DTR. Może ktoś z Was miał podobny problem, lub wie jaki wymiar powinna mieć sprężyna. Albo czy może sposób montowania jest jakiś inny i tu jest problem. Będę wdzięczny za porady.