Jakiekolwiek "dyskusje" z trollem mają sens tylko o tyle, że to jest publiczne forum, dużo ludzi to czyta, więc nawet ktoś kto nie zabiera tu głosu może coś zrozumieć, czegoś się dowiedzieć, albo czegoś się nauczyć.
Natomiast troll, jak to troll, zignoruje wszelkie merytoryczne argumenty i napisze oczywiste kłamstwa, bo mu przecież nie zależy na obiektywnej prawdzie, tylko na wywołaniu złych emocji.
Ja już dawno wyrosłem z przekonywania debili do upadłego i za wszelką cenę, bo to nie ma najmniejszego sensu.
Prawda jest obiektywna i nie zależy od tego czy się ją udowodni.
Jak ktoś jest inteligentny, to prawdę zrozumie po jednym zdaniu, jak ktoś jest kretynem, to i napisanie książki nie pomoże...
Wracając do meritum.
Ja zaczynałem naukę programowania od assemblera 8080, Wtedy nie było Internetu ani AI, a całkiem skomplikowane programy trzeba było zmieścić w kilobajcie albo dwóch, bo pamięci były małe i niesamowicie drogie.
Wtedy jak ktoś nie umiał myśleć, to nie miał czego szukać jako programista.
Dziś większość ludzi piszących programy to debile z dobrą pamięcią, którzy nie rozumieją najprostszych rzeczy, ale potrafią skopiować i wkleić kod, który gdzieś tam działał, to i tu powinien...
Na szczęście nauczyłem się takich ludzi rozpoznawać i wiem kiedy dać sobie spokój, bo przekonać się ich nie da.
Prawda wygląda następująco:
LibreCAD + dxf2gcode:
QCAD:
Temat uważam za zamknięty.