Problem z HH155
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 12
No to nie wiem jak Ci poradzić ,może jak by wgrać wszystkie parametry od nowa ? ,sam już teraz nie wiem co Ci poradzić .A poprzedni właściciel mówi że do czasu wywalenia parametrów było dobrze ,maszyna chodziła ,czy tylko zgania teraz winę na parametry 

Jak pytam to znaczy że nie wiem ,jak wiem to odpowiem i pomogę ,więc doceń to -tak jak ja doceniam Cię !!!!
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 26
Panowie wracam do sprawy. Maszyna nie stoi na krańcówkach. Dzis przyjechał serwisant od strony elektronicznej i elektrycznej ok. Kolega pisze o rozjechaniu maszyny ręcznie coś wypisuje po wpisaniu tego kodu, potem napisze co. Panowie a co z plc tam też trzeba wgrać coś i tu pytanie kody dostępu do mp kodów mam a do plc??. przecież jakiś program lub cos tam musi być.
-
- Moderator
-
ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 13
- Kontakt:
Witam
Powinien kolega posiadać kopię zapasową
PLC i MP od tej maszyny a nie od sterownika HH 155
Sterownik to jest urządzenie które może działać z prawie każdą maszyna a producent maszyny programuje dodatkowo PLC i zmienia parametry MP dostosowując do maszyny
Także ważne jest jaką kolega posiada maszynę dokładnie model typ rocznik ??
Powinien kolega posiadać kopię zapasową
PLC i MP od tej maszyny a nie od sterownika HH 155
Sterownik to jest urządzenie które może działać z prawie każdą maszyna a producent maszyny programuje dodatkowo PLC i zmienia parametry MP dostosowując do maszyny
Także ważne jest jaką kolega posiada maszynę dokładnie model typ rocznik ??
... z poważaniem ....pozdrawiam --- Doceń to że, poświęciłem Ci trochę czasu !!! wciśnij "pomógł" to nic nie kosztuje
---
Moja pierwsza i druga maszynka a trzecia w fazie testu http://www.cnc.info.pl/viewtopic.php?t=2281

Moja pierwsza i druga maszynka a trzecia w fazie testu http://www.cnc.info.pl/viewtopic.php?t=2281
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 26
do elity... problem nie tkwi w tym że tego nie posiadam tylko w tym że trzeba miec kody serwisowe. Tak jak pisałem był serwis niestety nie uruchomił maszyn gdyz nie miał dostepu do komputera(sterowania) brak kodów dostępu itp itd. Przepracowałem na maszynach z hh 10lat. co do płyt niema nic maszyna z 1988 (Modig md 5000). Sa programy pc jest mp w formie pisemnej ale problem powtarzam tkwi w WSTUKANIU TEGO a żeby wstukać trzeba znać kod .Z maszyn na których pracowałem pasuje tylko ten do mp kodów. Dwie dokumentacje szwedzka i niemiecka w obydwóch kody mp konczą sie na pozycji 214 maszyna żada ich 236 .Od 214 do 236 wpisane są te podane przez kolegów wcześniej. Wszystko w kwestii mp kodów pisałem juz wcześniej i dobrze zdaje sobie sprawe ze z innej maszyny to mozna sobie......
-
- Moderator
-
ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 13
- Kontakt:
A próbował kolega dzwonić pisać do producenta maszyny o pliki i kody ??
Czyli kto zmienił te kody jesli serwis nie potrafił się dostać do pamięci maszyny ??
Ten klucz który kolega wpisuje to ??
Od 217 do 255 konfiguracja portu RS-232 i przesyłanie programów
A tak dokładnie to jaki typ sterownika ??
Podejrzewam że ma kolega wersję 3 sterownika 155 B tak ??
Czyli kto zmienił te kody jesli serwis nie potrafił się dostać do pamięci maszyny ??
Ten klucz który kolega wpisuje to ??
Od 217 do 255 konfiguracja portu RS-232 i przesyłanie programów
A tak dokładnie to jaki typ sterownika ??
Podejrzewam że ma kolega wersję 3 sterownika 155 B tak ??
... z poważaniem ....pozdrawiam --- Doceń to że, poświęciłem Ci trochę czasu !!! wciśnij "pomógł" to nic nie kosztuje
---