Komputer nie jest niezbędny; może też być kartka, ołówek, kalkulator i trochę wzorów matematycznych.yago44 pisze:jeśli dobrze zrozumiałem to trzeba mieć połączenie z komputerem?Jeśli tak to nic z tego nie mamy komputera.A walczyć o to żeby go dostać to walka z wiatrakami.Dzięki za zainteresowanie.
heidenhain 355
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 4
Tagi:
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 16
podczas frezowania na osi x maszyna zgasła.podczas ponownego uruchomienia wszystko idzie dobrze do momentu załączenia pompy.wtedy wyświetla się napis MESSYSTEM Z DEFEKT A.może ktoś mi podpowiedzieć co to jest?elektryk walczył z tym ale się poddał
[ Dodano: 2009-07-06, 19:35 ]
znalazłem podobny temat tylko że tam chodziło o oś y no i nie było na końcu literki A
[ Dodano: 2009-07-06, 19:35 ]
znalazłem podobny temat tylko że tam chodziło o oś y no i nie było na końcu literki A
alkohol niszczy skórę-szczególnie na dłoniach i kolanach.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 10
coś z liniałem od osi Z a A na koncu to błędy grupy A to jest gdzieś w książce opisane spróbuj przeczyścić może się syfu dostało , mieliśmy podobnie ostatnio ,ale czyszczenie przez nas nic nie dało i dalismy do firmy co się tym zajmujeyago44 pisze:MESSYSTEM Z DEFEKT A

Jak pytam to znaczy że nie wiem ,jak wiem to odpowiem i pomogę ,więc doceń to -tak jak ja doceniam Cię !!!!
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
no niekoniecznie linialŁuki31 pisze:coś z liniałem od osi Z a A na koncu to błędy grupy A to jest gdzieś w książce opisane spróbuj przeczyścić może się syfu dostało , mieliśmy podobnie ostatnio ,ale czyszczenie przez nas nic nie dało i dalismy do firmy co się tym zajmujeyago44 pisze:MESSYSTEM Z DEFEKT A
wlasnie to przerabiamy u nas w firmie, linial po remoncie a blad nadal wystepuje
cos na kontrolerze osi Z padlo i kupa
linialy mozna zamienic z osia Y i jezeli bedzie chodzic to juz na bank cos na sterowniku padlo
pozdro