A ty mnie możesz?
Dokąd zmierza świat
-
drzasiek90
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 33
- Kontakt:
-
IMPULS3

- Posty w temacie: 55
Re: Dokąd zmierza świat
drzasiek90 pisze:Aż nie wierzę, że można takie głupoty opowiadać...
Bo nie masz pojęcia o putinie. Gdybyś połaczył kropki to byś miał wynik. A Ty masz Brauna.
Objęcie władzy nad Ukraina byłoby pretekstem do rozmów o powrocie do strefy wpływów w europie wschodniej. Granica wschodnia byłaby w calości połaczaona z Rosjią a że to była wtedy 2 armia świata dodatkowo wzmocniona przez ukraine to trudno byłoby komukolwiek się sprzeciwiać. I tak jak na początku wony z Ukraina nikt za bardzo się nie wychylał tak i za Polską też nikt by nie stawał. Te wszelkie gwarancje to wiadomo jak się kończą bo Ukraina też je miała.
Samo NATO też nie jest skore do wojny wielkoskalowej a słabośc pokazało że nawet amunicji nie ma dla Ukrainy jak i na Iran też ma zbyt mało. A Rosja swoich sojuszników też miała i ma nadal tyle że obecnie jest mocno osmieszona.
-
Daniu
- Specjalista poziom 3 (min. 600)

- Posty w temacie: 6
A powiesz mi co Cię śmieszy w moich wypowiedziach?
„Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy”…
-
drzasiek90

- Posty w temacie: 33
- Kontakt:
Jestem wdzięczny bozi, że nie łączę kropek tak jak ty
I dlatego w tak ważnej dla Rosji sprawie pojechali "załatwić to" nieprzygotowaną armią.IMPULS3 pisze: ↑02 lip 2026, 12:05Objęcie władzy nad Ukraina byłoby pretekstem do rozmów o powrocie do strefy wpływów w europie wschodniej. Granica wschodnia byłaby w calości połaczaona z Rosjią a że to była wtedy 2 armia świata dodatkowo wzmocniona przez ukraine to trudno byłoby komukolwiek się sprzeciwiać.
Człowieku, czy ty wogole czytasz jakie brednie piszesz?
Powtórzę jeszcze raz.
Gdyby Rosja miała zająć Ukrainę to by to załatwili w pierwszych dniach gdy Ukraina nie miała jeszcze aż takiej armii.
W tym momencie mamy za swoją granicą doskonale wyposażoną i wyszkoloną armię w narodzie, który Polsce wcale przyjazny nie jest.
I to samo się przyczyniliśmy do tego
Polska jest w NATO - Rosja nie zaatakuje NATO od tak.
"Operacja" na Ukrainie to jeden wielki przekręt do robienia ogromnych interesów i ogromnych pieniędzy.
Powiedz mi, jeśli to Putin stoi za zabójstwem tylu ludzi i kraj uznany jest za terrorystyczny to dlaczego go po prostu nie zgarną?
Osame spod ziemi wydarli gdzie nikt nie wiedział gdzie jest a Putin to się nawet specjalnie nie kryje z tym gdzie jest.
I nawet na czerwonym dywanie go przyjmują i piątkę z prezydentem USA zbija.
Na prawdę tak trudno się te kropki łączy?
Dodane 3 minuty 42 sekundy:
Naiwność?
Nie chcę z tobą wchodzić w grube utarczki, bo pomimo sporych różnic w poglądach jak dotąd wydaje mi się, że udaje nam się zachować dystans.
Dziwi mnie, czemu nie jesteś bardziej krytyczny do tego co ci serwują, ale może po prostu to kwestia w jakim się obracasz.
Chciałbym wiedzieć o jakiej to odpowiedzialności polityków mówiłeś ale pewnie się nie dowiem.
Robią co chcą że szkodą dla narodu i nikomu nic się nie dzieje. Więc ja nie wiem co to za odpowiedzialność.
-
IMPULS3

- Posty w temacie: 55
drzasiek90 pisze:Powtórzę jeszcze raz.
Gdyby Rosja miała zająć Ukrainę to by to załatwili w pierwszych dniach gdy Ukraina nie miała jeszcze aż takiej armii.
No i to jest taka rozmowa. Ukraina na wojnie z Rosją była od 2014 roku. To że w mniejszej skali to nic nie znaczy ale miał dość czasu na to aby cokolwiek się przygotować i to robiła. 2022 to nie było zaskoczenie.
Ale skoro braunologia mówi inaczej to może i było inaczej bo kto mógłby się jego mądrości sprzeciwić.
Koniec z mojej strony skoro fakty są opisywane jako brednie a przypuszczenia jako pewnik to nic tu po mnie. Masz swój braunowski świat to se w nim żyj.
Dodane 25 minuty 3 sekundy:
A na koniec dlaczego komuś z kraju nie objętego przepisologią wszystkiego jest tu dziwnie....
https://www.youtube.com/shorts/SW2B6O4nbfw
-
Daniu
- Specjalista poziom 3 (min. 600)

- Posty w temacie: 6
Napisałem, że emocjonujesz się każdym tematem i po tym wnioskujesz moją naiwność?
Ale kto i co mi serwuje?
Oczywiście, że jestem krytyczny, ale nie odpalam się z byle powodu, bo jak sobie coś przemyślę to dochodzę do wniosku, że w niektórych kwestiach postąpiłbym podobnie.
Akurat nie chodziło mi o odpowiedzialność karną, ale taka ogólna za wykonawstwo wypowiadanych słów. Bo można peplac co ślina na język przyniesie, ale jak później trzeba zrobić co się mówiło to sie zaczyna człowiek liczyć ze słowami, a później trzeba tłumaczyć, że to „wyrywanie słów z kontekstu” itp itd..
Ale jak już nawiązałeś do karnej to jestem pewien, że jakby Tusk którego tu wspomniałeś kogoś zamknął to pierwszy byś lamentował…
Pomijam fakt, że były już zatrzymania dwóch panów, po czym niejaki Maliniak ich ułaskawiał.. kilku tez ma zarzuty, ale jakoś pouciekali za granicę..
Ale kto i co mi serwuje?
Oczywiście, że jestem krytyczny, ale nie odpalam się z byle powodu, bo jak sobie coś przemyślę to dochodzę do wniosku, że w niektórych kwestiach postąpiłbym podobnie.
Akurat nie chodziło mi o odpowiedzialność karną, ale taka ogólna za wykonawstwo wypowiadanych słów. Bo można peplac co ślina na język przyniesie, ale jak później trzeba zrobić co się mówiło to sie zaczyna człowiek liczyć ze słowami, a później trzeba tłumaczyć, że to „wyrywanie słów z kontekstu” itp itd..
Ale jak już nawiązałeś do karnej to jestem pewien, że jakby Tusk którego tu wspomniałeś kogoś zamknął to pierwszy byś lamentował…
Pomijam fakt, że były już zatrzymania dwóch panów, po czym niejaki Maliniak ich ułaskawiał.. kilku tez ma zarzuty, ale jakoś pouciekali za granicę..
„Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy”…