Dokąd zmierza świat
-
pukury
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 9
Re: Dokąd zmierza świat
Hej.
No jak to ?
A jakby znowu zmienił zdanie to byłby be ?
Sam pisałeś że zmiana zdania jest ok.
Widziałem wielu " zmieniający zdanie " jak im się to opłacało - to właśnie szmaciarstwo.
pzd.
No jak to ?
A jakby znowu zmienił zdanie to byłby be ?
Sam pisałeś że zmiana zdania jest ok.
Widziałem wielu " zmieniający zdanie " jak im się to opłacało - to właśnie szmaciarstwo.
pzd.
Mane Tekel Fares
-
drzasiek90

- Posty w temacie: 33
- Kontakt:
Nic dziwnego, że nie rozumiesz, skoro nie czytasz do końca.
A może czytasz, ale celowo przeinaczasz i manipulujesz?
Prześle ci jeszcze raz co napisałem.
Pogrubiłem ci to co pominąłeś za pierwszym razem w czytaniu, aby tym razem ci nie umknęłodrzasiek90 pisze: ↑02 lip 2026, 08:08Żaden wstyd zmienić zdanie czy nawet poglądy jeśli zmienia się je na słuszne i mądre.
W sprawie ukraińców ten człowiek zmienił zdanie na słuszne - podczas gdy cała reszta do du** by im weszła.
A jak ktoś cokolwiek nieprzychylnego o ukraińcach powiedział to od razy był wyzywany i "wyrzucany" na kreml.
Gdzie są teraz ci "przyjaciele"?
Tylko z tych, którzy wcześniej kreowali się na światłych i wyzywali nas od foliarzy i ruskich onucy a teraz nie potrafią przyznać, że nie mieli racji.
Bo przyznanie się do błędu jest cechą ludzi silnych - jak widać siły i odwagi niektórym brakuje.
Ja z czystym sumieniem zarówno w sprawie covida jak i ukraińców, z perspektywy czasu mogę powiedzieć, że miałem rację.
Nie dałem się nabrać ani na jedną ani na drugą bańkę.
Ale na przykład śmiało mogę powiedzieć, że myliłem się co do Mentzena.
Chyba coś źle odbierasz.
Wogóle się nim nie ekscytuję - mówię tylko, że chłop miał rację.
Tak samo mówiłem, że Miller ostatnio mądrze mówi - to znaczy, że nagle jestem lewakiem i ekscytuję się Millerem?
Brauna celowo tu "umieściłem" bo wiem, że niektórych ten gość "odpala"
Ma chłop nieźle pod kopułką namieszane ale na tle całej tek koalicji z przystawkami oraz PISu to jednak wypada całkiem dobrze. Czy to oznacza, że to on jest taki wspaniały?
To oznacza, że całe to tło jest tak beznadziejne, że nawet ktoś taki jak Braun na ich tle wypada dobrze.
Oczywiście dla tych, którzy nie nabierają się i nie wierzą ślepo w co raz to nowsze kreowane przez rządy propagandy
Czyli dla tych, dla których noszenie maseczki na polu to absurd, dla których zamykanie ludzi zdrowych w domu bo mają "bezobjawową chorobę" to absurd, dla których szczepienie zmasowane ludzi szczepionką zrobioną na szybko za którą producent nawet nie chce żadnej odpowiedzialności ponosić to absurd, dla tych dla których salutownie Polskich żołnierzy do ukraińskiego hymnu to absurd, dla tych dla których leczenie i oferowanie zasilłków dla obcych obywateli kosztem własnych obywateli to absurd, dla tych dla których niszczenie własnej gospodarki importując towary z Ukrainy których u nas jest nadmiar to obsurd, dla tych dla których wieszanie ukraińskiej flagi na polskich urzędach to absurd.
I tak dalej...
Ostatnio zmieniony 02 lip 2026, 10:49 przez drzasiek90, łącznie zmieniany 1 raz.
-
drzasiek90

- Kontakt:
Noto odpowiedz wprost, czy słuszność miał Braun ostrzegając przed ukraińcami i zalecając ostrożność i zabezpieczenie interesów Polski przy oferowaniu pomocy czy może słuszność miał Tusk czy Duda obściskując się z żełeńskim i oddając bezwarunkowo wszystko co się dało?
-
pukury

- Posty w temacie: 9
Hej.
Nie mogę nikogo oceniać na podstawie tego co pokazali w tv .
Za mało wiem co tak naprawdę się dzieje.
Pomyśl - co by było jak by Ukraina padła w 2022 roku ?
Miał byś ruskich na granicy .
Nie przeszkadza Ci to ?
Bo mnie tak.
To było dla nas korzystne i to bardzo.
Ale wyznawcom Korwina jakoś to nie przeszkadza.
pzd.
Nie mogę nikogo oceniać na podstawie tego co pokazali w tv .
Za mało wiem co tak naprawdę się dzieje.
Pomyśl - co by było jak by Ukraina padła w 2022 roku ?
Miał byś ruskich na granicy .
Nie przeszkadza Ci to ?
Bo mnie tak.
To było dla nas korzystne i to bardzo.
Ale wyznawcom Korwina jakoś to nie przeszkadza.
pzd.
Mane Tekel Fares
-
drzasiek90

- Kontakt:
A brauna oceniasz
Jakby miała paść to by padła.
Na prawdę wydaje ci się, że Rosja nie była w stanie w kilka dni osiągnąć celu?
Człowieku...
Przecież ta wojna miała po prostu trwać i dlatego trwa - dla ogromnych interesów i ogromnych przekrętów.
W tym momencie powinienem zakończyć rozmowę z tobą, skoro jesteś aż tak naiwny...
Bo przecież z takim podejściem to nie ma szans na jakakolwiek konkluzję...
Nie wiem czy ci atlas porwali, ale my graniczymy z Rosją
Jest jeszcze Białoruś która też nie będzie specjalną zaporą.
Myślisz, że Ukraina Broni nas przed Rosją?
A jak już tak trąci tą "lewacką" logiką, to wytłumacz mi, w jaki sposób wieszanie ukraińskiej flagi na Polskim urządzenie uchroniło nas przed Rosją?
Albo wytłumacz mi, w jaki sposób podpisywanie umów zabezpieczających Polskie interesy przy przekazywaniu pomocy Ukrainie miałoby pogorszyć sytuację?
-
Daniu
- Specjalista poziom 3 (min. 600)

- Posty w temacie: 6
Sam napisałeś:
Czyli jednak coś dzwoni… ale piszesz jedno, a rozumiesz co innego.. Napisze Ci jeszcze raz. W internecie to każdy może paplać co chce. Nie ponosząc odpowiedzialności.. Jak rządzi to ponosi odpowiedzialność za swoje czyny/slowa. A polityka jak i życie nie jest zerojedynkowa… nieraz trzeba iść na kompromis, wybrać mniejsze zło, nierzadko zrobić coś mniej logicznego. Tylko żeby to zrozumieć to trzeba ochłonąć i się nad tym zastanowić a nie przeżywać wszystko co się w mediach pokaże..drzasiek90 pisze: ↑01 lip 2026, 22:05No, ostatnio to Miller jeszcze mądrze gada ale może dlatego, że nikt mu już nie mówi jak ma gadać
I wie, że może gadać słusznie bo i tak już do władzy nie dojdzie i nie będzie musiał postępować tak jak mu każą.
„Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy”…
-
IMPULS3

- Posty w temacie: 55
drzasiek90 pisze:czy może słuszność miał Tusk czy Duda obściskując się z żełeńskim i oddając bezwarunkowo wszystko co się dało?
Lepiej jak to poszło i putina zatrzymało niż jakby polscy rezerwisci teraz gineli obsługując to gratostwo.
Nie odróżniasz tego co było tzw. symbolem od realnych problemów. Flagi Ukrainy to symbol solidarności czyli to co lubią robić populiści. Dla mnie to nie ma znaczenia. W wileu krajach różne napisy są w innych językach, polskie flagi też są symbolicznie pokazywane w innych państwach, pochody 3 majowe też są w innych państwach i nikt się z tego powodu nie oburza. Jęsli masz ogłoszenie o pracę w języku ukraińskim to chyba dobrze że mają możliwosć bezproblemowego wychaczenia takiego ogłoszenia.
Natomiast Ty wolisz braunowskie pajacowanie czyli że któryś wjechał samochodem gdzie nie powinien, że złowił rybke nie tam gdzie trzeba, że jechał za szybko itd. Odróżniałbyś to gdybyś miał lata 90-te u nas gdzie też można powiedzieć że nie było prawa i każdy robił co chciał. Wiec przyjeżdzajacy Ukraińcy ze zwoich lat 90-tych myślą że tak samo jest u nas a tu niespodzianka bo już tak nie jest. I kończy się to zazwyczaj słabo dla nich więc nie są traktowani po królewsku. Natomiast to że dostali pierwszeństwo do lekarza to głupota pisu i żaden braunowaty tu nie jest mi potrzebny do logicznego myslenia.
Dodane 5 minuty 10 sekundy:
drzasiek90 pisze:Jakby miała paść to by padła.
Na prawdę wydaje ci się, że Rosja nie była w stanie w kilka dni osiągnąć celu?
To kolejne bzdury powtarzane w internecie. Gdyby od razu zaatakowała ma maksimum to może i taka szansa była, natomiast miała zająć Kijów za pomocą strachu a nie zbombadować Ukraine. Nawet pełnego uzbrojenia nie mieli ze sobą. I gdyby wtedy się wycofali i dozbroili to może by mieli szanse ale poszli w dozbrajanie się w trakcie wojny a to jak widać trwa do teraz.
-
drzasiek90

- Kontakt:
To kto poniósł tą odpowiedzialność?
Jak tuski do władzy mieli dość to mieli rozliczyć pisowcow... i kogo rozliczyli?
Obsadzili swoje stołki, trochę postraszyli i bawią się dalej. Nikomu się krzywda nie stała.
Dodane 3 minuty 7 sekundy:
Aż nie wierzę, że można takie głupoty opowiadać...
To kolejne bzdury powtarzane w internecie. Gdyby od razu zaatakowała ma maksimum to może i taka szansa była
[/quote]
Wygląda na to, że utknąłeś gdzieś głęboko i nie ma szans na jakąkolwiek refleksję
A jak już się okaże, że znowu nie miałeś racji to znowu schowasz głowę w piasek i się nie przyznasz.
I tak to się kręci...
A robią z wami co chcą skoro tak oczywiste rzeczy tak trudno wam załapać.
-
Daniu
- Specjalista poziom 3 (min. 600)

- Posty w temacie: 6
Nie rozśmieszaj mnie… 
„Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy”…