NESTIX
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
A mógł byś podesłać zdjęcie tej księżniczki ??krdek4 pisze:Poszukam jutro w pracy jak zorganizowany jest ten system postprocesorów do Burny5, bo w domu mam "szczątkowe dane".
Ps: Oddam pół królestwa i rękę księżniczki za napisanie postprocesorów do lasera Bystronic'a i do polskich wypalarek YUN i PERUN ze sterowaniem MUS 20 i MUS 31.
pozdrawiam
kredek

Ok. …. a teraz poważnie. MUS 20 i MUS 31 poruszają się chyba na klasycznym postprocesorze G-Kod. Wiec z nimi nie powinienem mieć problemu bo mam u siebie komendy do nich łącznie z modyfikacjami kodu.
Pozdrawiam robaczki kolorowe :)
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 11
Mogę przesłać zdjęcie ręki księżniczki... 
Jutro mogę też przesłać pliki wsadowe z Bysoft'u i Profill'a (softy do układania programów) -powinna być tam lista komend oraz przykładowe programy.
CNC CAD'zie: jeszcze jedna sprawa do rozwiązania- potrzebuję programu na kompa na bazie którego te MUS-y będą zciągać programy przez RS-232 z komputera programisty.
Pozdro
kredek

Jutro mogę też przesłać pliki wsadowe z Bysoft'u i Profill'a (softy do układania programów) -powinna być tam lista komend oraz przykładowe programy.
CNC CAD'zie: jeszcze jedna sprawa do rozwiązania- potrzebuję programu na kompa na bazie którego te MUS-y będą zciągać programy przez RS-232 z komputera programisty.
Pozdro
kredek
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 11
W MUS'ach maszyn jest opcja "ładuj przez port RS-232" ,
w jednej maszynie prawdopodobnie jest hardwere które to umożliwia, w drugiej trzeba dodać jedną płytkę (ale to nie będzie problem).
prawdopodobnie nikt nigdy nie używał poru RS w żadnej z nich (programy ciągniemy z dyskietki od zawsze)
Kilka miesięcy temu zbudowałem połączenie z Burny5 przez RS-232 na RS-422 przez Nport i sieć do serwera, więc mniej więcej obczajam temat i kable są w zasięgu ręki...
Kwestia Softu i i ewentualnych "myków"- bo diabeł tkwi w szczegółach. Ten Nport swoją drogą doprowadzał mnie do szaleństwa momentami...
pozdro
kredek
w jednej maszynie prawdopodobnie jest hardwere które to umożliwia, w drugiej trzeba dodać jedną płytkę (ale to nie będzie problem).
prawdopodobnie nikt nigdy nie używał poru RS w żadnej z nich (programy ciągniemy z dyskietki od zawsze)
Kilka miesięcy temu zbudowałem połączenie z Burny5 przez RS-232 na RS-422 przez Nport i sieć do serwera, więc mniej więcej obczajam temat i kable są w zasięgu ręki...
Kwestia Softu i i ewentualnych "myków"- bo diabeł tkwi w szczegółach. Ten Nport swoją drogą doprowadzał mnie do szaleństwa momentami...
pozdro
kredek