Widzę, że któremuś moderatorowi bardzo się nudzi, więc usuwa merytoryczne posty, żeby tylko cokolwiek usunąć...
Jak pisałem, nie podejrzewam autora wątku o to, że posłucha jakiejkolwiek porady, ale TO JEST PUBLICZNE FORUM KTÓRE CZYTAJĄ TEŻ INNI.
Dlatego post o tym, że montowanie potworków z przypadkowych części jest drogą prowadzącą na manowce, której to drogi należy unikać, jest jak najbardziej na miejscu.
Kiedyś, kiedy metr śruby kulowej kosztował wypłatę, też popełniałem ten błąd, kolekcjonując części pozyskane na złomie, lub kupione okazyjnie na portalach internetowych. Nigdy do niczego ich nie użyłem, bo najzwyczajniej do siebie nie pasowały.
Tutaj dochodzą do tego oczywiste błędy konstrukcyjne, w rodzaju tworzenia idiotycznych dźwigni, co też raz przerabiałem dając śrubę kulową tam gdzie było wolne miejsce, zamiast tam gdzie być powinna. Tylko ja przerabiałem fabryczną maszynę, a nie projektowałem wszystkiego od zera. Skończyło się to tym, że śruba uginała się w banana i dokładność zależała od siły skrawania.