No widzisz.
A ja na linumeric bez problemu skonfigurowałem tokarkę z enkoderem.
No widzisz.
Bo jesteś partaczem i ignorantem.drzasiek90 pisze: ↑27 cze 2025, 19:13No widzisz.
O to to. Na pewno dlategotuxcnc pisze: ↑27 cze 2025, 19:18Bo jesteś partaczem i ignorantem.drzasiek90 pisze: ↑27 cze 2025, 19:13No widzisz.
Tobie też nie działa, tylko o tym nie wiesz...drzasiek90 pisze: ↑27 cze 2025, 19:20Myślę, że i ty powinieneś zostać partaczem i ignorantem, wtedy będzie ci po prostu działać.
Tymczasem jesteś wybitnym fachowcem i dlatego nic ci nie działa.
Zerknąłem na szybko, utworzyłem nową konfigurację.plemnik7 pisze: ↑27 cze 2025, 11:35w moim przypadku schody zaczęły się już na etapie konfiguracji podstawowej - gdy chciałem wyłączyć w sekcji wyjścia (jako nieużywane) lub zmienić Pin 8,9,14,16,17 po zakończonej konfiguracji linuxcnc nie uruchamiał się i sypał różnymi błędami - nie pomogło ręczne konfigurowanie w pliku konfiguracyjnym
Co mi nie działa?
Puść sto razy g33.1 w tym samym otworze i obejrzyj ten swój gwint...
Mam komputery z których wycisnąłem 100 (sto) kHz przez LPT.drzasiek90 pisze: ↑27 cze 2025, 19:47działa tak samo - lub lepiej bo pozwala na krótszy okres bazowy.
Ale mało kto taki komputer stosuje do maszyny CNC.
Jesteś pewny, że to jest wina linuxcnc a nie twoich wynalazków?
Ale to jest tylko połowa potrzebnych danych.drzasiek90 pisze: ↑27 cze 2025, 20:19Linuxcnc powinien dokładnie znać pozycję, przy której wykryto sygnał indeksu.