Remont WS 15
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 32
Re: Remont WS 15
Powodem zuzycia zebow na walku moze byc zle ustawiona albo niewlasciwa sprezyna powrotu wrzeciona.
Wtedy sosunkowo wczesnie jest sciskana na blok i cala sila wywierana na drazek opiera sie tylko na tych malych zebach.
Wtedy sosunkowo wczesnie jest sciskana na blok i cala sila wywierana na drazek opiera sie tylko na tych malych zebach.
Tagi:
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1

jestem z czech, na poczotku tego roku mi sie udalo kupić ws15, robilem jej remont, teraz jej montuje.
Wszystkie cześći mialem po grupach w pudle na podlodze, ale pies mi ich porozrzucal i teraz niewiem, kdzie ta podkladka byla.
W sumie w porownaniu z czeskymi wiertarkami ws 8-16 jest ta polska konstrukcja bardzo lepsza. Zatrymanie kolumny, podnoszenie wrzeciona i calej wiertarki i napinanie paska.
Jestem z niej bardzo zadowolony.
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 32
Z tego, co na tym zdjeciu mozna rozpoznac, nie jest to originalna czesc od WS 15.
Przypomina troche te nakretki szczelinowe (tulei, zabieraka czy wrzeciona) ale ma 4 otwory i najprawdopodobniej nie ma gwintu. Skoro to ma byc podkladka, to nie rozumiem po co te otwory, jakby pod klucz. W mojej WS 15 nie ma takiej czesci a i w DTR-ce nic nie znalazlem.
Ktos cos przerabial, moze dojdziesz do tego, jak zaczniesz sam skladac te czesci.
Przypomina troche te nakretki szczelinowe (tulei, zabieraka czy wrzeciona) ale ma 4 otwory i najprawdopodobniej nie ma gwintu. Skoro to ma byc podkladka, to nie rozumiem po co te otwory, jakby pod klucz. W mojej WS 15 nie ma takiej czesci a i w DTR-ce nic nie znalazlem.
Ktos cos przerabial, moze dojdziesz do tego, jak zaczniesz sam skladac te czesci.
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 4
Przepraszam, chodziło mi o ślimaka czyli od strony pokrętła do regulacji naciągu paska.
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 1

-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Witam Panowie, czy ktoś Was moze polecieć miejsce na Śląsku, najlepiej w okolicach Katowic gdzie ogarna mi luzy? Tzn, dorobienie tulei oraz dopasowanie pinoli. Mam luz ok 1mm