Zajrzę tu za jakiś czas. Policzę ile stron bełkotu o niczym przybyło bo to się przerabia na ilość stron. Czytać tego się nie da. Totalna strata czasu

No sorry ale takiej bzdury już dawno nie czytałem.Piec pracuje dobrze i nie dymi jak ma paliwo dobrej jakości .
Tak samo uważam .
Jak kupujesz piece od Zenka spawaczadudziak4 pisze: ↑07 gru 2022, 11:36No sorry ale takiej bzdury już dawno nie czytałem.Piec pracuje dobrze i nie dymi jak ma paliwo dobrej jakości .
Każde paliwo spala się dobrze o ile się zapewni odpowiednie warunki spalania na które wpływa bardzo dużo czynników i nawet z najlepszej jakości węgla można uzyskać ociekający piec z smołą i zaklejone drzwiczki.
To pal sobie gumkami
Bo palenie to jest sztuką
Nie zauważyłem pytania wcześniej.
drzasiek90 pisze:Nie zauważyłem pytania wcześniej.
drzasiek90 pisze:temperatura spada do 63 stopni bo do pieca trafia chłodna woda z dołu bufora, pompka grzania bufora się wyłącza.
I to też jest element regulacji. W zależności od pogody można załadować mniej, lub dorzucić trochę paliwa.drzasiek90 pisze:czas grzejąc bufor i w tym momencie kończy się paliwo i piec wygasa
Zabezpieczenie powrotu było brane pod uwagę jednak nie jest konieczne w tym układzie. Na powrót zawsze wraca gorąca wodą z wymiennika grzejącego cwu i miesza się z zimnym powrotem z co i zimnym powrotem z bufora, dając nadal dość ciepłą wodę, około 40 stopni. Jak cwu jest nagrzane i pompa nie pracuje, wtedy nagrzany jest częściowo bufor i powrót również jest ciepły. Wlot do pieca mam na dole centralnie za popielnikiem, nic się tam nie poci, wszystko jest w porządku.pitsa pisze: ↑07 gru 2022, 17:54Gdyby chcieć to udoskonalić to przydałaby się "grupa pompowa" jak ktoś wcześnie tu wspominał, czyli takie coś - reklama AFRISO. Daje to mieszanie na powrocie i stabilniejszą temperaturę i teoretycznie większą żywotność kotła. Ale po co się tym przejmować?![]()
Wszystkie pompy pracują na najniższym biegu.
Tak, robiłem test. Zamknięty miarkownik jest w stanie zgasić piec całkowicie.
Przecież się nie dapitsa pisze: ↑07 gru 2022, 17:54drzasiek90 pisze:Nie zauważyłem pytania wcześniej.
Może dzięki temu ten opis jest taki dokładny, pomimo działania tej sfory stałych ujadaczy?![]()
![]()
Czy mówisz o sobie bo pierwsze strony to Ty się odzielałes ?
Temat jest o podłączeniu kotła do bufora a beukot to że się nie da i groszek jest najlepszy a ten temat zawzięcie ciągniesz Ty i szopen
Ja wiem że Ci szkoda że nie jesteś .
Idź zarabiać nie marnuj swojego czasu.
Kto każe Ci tu siedzieć i czytać czy pisać . Idź na węgiel zarabiaj.
Już nie przesadzaj może .