senio pisze: ↑05 gru 2022, 23:36
kozak12 pisze: ↑05 gru 2022, 23:33
A myślisz że ja spalając drewno ile mam popiołu ?
Od zawsze tak było że z drewna jest mniej popiołu. Co nie zmienia faktu, że normalny węgiel a nie jakiś czarny piach zawiera od kilku do max 10 % popiołu. Więc z 400 kg nie mam całego pojemnika raz w miesiącu.
Ja tyle od wrzesnia nie nazbierałm to mniej się narobiłem i nawdychałem
Dodane 8 minuty 10 sekundy:
senio pisze: ↑05 gru 2022, 23:36
Zawór to wewnętrzny regulator i nie potrzebuje wifi. Pytałem po co zespół pomp. Jedna pompa u mnie działa i to jeszcze na jedynce. Reszta regulowana termostatem pokojowym i zaworami w innych pomieszczeniach w zależności od potrzeb. Więc po co te 3 czy więcej pomp ?
Czyli z wifi możesz piec wyłaczyć czy przełaczyć w stan potrzymania a nie regulować temperaturę a pomieszczeniach .
Za każdym razem jak chcesz zwiększyć temperaturę to musisz po domu się przejsc i termostaty podkręcić
takie wi fi co nic nie można .
U mnie piec chodzi sobie a temperaturę góra dół mogę sobie po wifi zmienić i nie muszę chodzi i kręcić .
Dodane 24 minuty 29 sekundy:
szopenn pisze: ↑05 gru 2022, 21:23
trzeba policzyć ile to jest to 2 dni - a to nawet sporo więcej, po rozłożeniu na dlugość życia przeciętnego palacza - 40 lat. Na pewno nazbiera się ze 2 lata, no to mi byłoby jednak szkoda.
Pleciesz głupoty jakich mało . Jak nie masz wózka widłowego paleciaka domu bez piwnicy i kostki w koło to weź te wory po 20 dźwigaj układaj itd . Czysta przyjemność . Jak sierota jesteś i nie masz nie umiesz nie możesz zamawiasz połupane drewno i na takich samych paletach tylko wyższych i też z nim coś musisz zrobić.
Dodane 4 minuty 11 sekundy:
szopenn pisze: ↑05 gru 2022, 21:23
więcej, po rozłożeniu
. Na pewno nazbiera się ze 2 lata, no to mi byłoby jednak szkoda.
Co to dla ciebie 2lata jak rok w forumowym śmietniku siedziałeś i nic z tego nie zostało . Szykując drewno miał byś na 20 lat.