Kupno gotowej DIY CNC
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 15
Re: Kupno gotowej DIY CNC
tuxcnc,
Kiedy kupowales ta maszynke, to z kad ona przyszla? Z Chin?
Kiedy kupowales ta maszynke, to z kad ona przyszla? Z Chin?
Nie ma głupich pytań, są tylko głupcy którzy ich nie zadają...
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 7
Tę kupowałem w grudniu 2020.
Miała być z magazynu w Europie, ale w magazynie zabrakło...
Znaczy się, oni wysyłają z fabryki zamknięte pudła i w magazynie już niczego zmienić nie mogą. Mieli komplety z silnikami, ale ja chciałem bez silników. Z jakiegoś powodu nie było możliwości żeby po prostu te silniki wyjąć z paczki...
Chińczyk bardzo przepraszał i stanęło na tym, że wyśle z Chin, pokryje wszelkie dodatkowe koszty, a moja strata będzie tylko taka, że będę musiał poczekać.
I tak też się stało.
Kupowałem też od tego sprzedawcy drugą, bardzo podobną, tylko dwa razy większą w maju tego roku. Tym razem maszynę dostałem po kilku dniach.
Jak jesteś zainteresowany, to do nich napisz, może nawet jakiś rabat utargujesz...
-
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
Czy śruby kulowe w tej maszynie po drugiej stronie mają jakieś łożyska przeznaczone do obciążeń osiowych? Ewentualnie jakiekolwiek ale zablokowane do śruby? Bo od strony napędzanej widzę, że śruba zamontowana jest bezpośrednio w sprzęgle kłowym więc ta strona na pewno tej śruby osiowo nie trzyma.
-
- Posty w temacie: 7
Mają zwykłe łożysko.drzasiek90 pisze: ↑17 sie 2022, 11:30Czy śruby kulowe w tej maszynie po drugiej stronie mają jakieś łożyska przeznaczone do obciążeń osiowych?
To nie jest maszyna do stali.
-
- Kontakt:
A to bez różnicy czy do stali czy do fajansu, jak już jest śruba kulowa to warto ją porządnie zamontować.
Maszyna wygląda ciekawie, prowadnice, śruby kulowe a tu takie partactwo przy śrubach. Pewnie dałoby się to w prosty sposób poprawić.
Maszyna wygląda ciekawie, prowadnice, śruby kulowe a tu takie partactwo przy śrubach. Pewnie dałoby się to w prosty sposób poprawić.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
noo pisałem o tym że zabaweczka za 4k + osłona za 750$ (500 chyba za kompa...)ale jakiś nadpobudliwy usunął.... pisałem także jak pole nie pasuje w 1310 którą tux zapodał masz możliwość zakupu większych maszynek 3040, 6040...
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 15
temat chyba nie do ogarnicia bo nic nie mozna sie za bardzo dopytac.
Ta maszynka za $4k to nie popatrzylem dokladnie i myslalem ze jest taniej.
Nie ma głupich pytań, są tylko głupcy którzy ich nie zadają...
-
- Posty w temacie: 2
Kupowałem też od tego sprzedawcy drugą, bardzo podobną, tylko dwa razy większą w maju tego roku. Tym razem maszynę dostałem po kilku dniach.
linki usunięte - to jakieś jaja czy co?
pukury
linki usunięte - to jakieś jaja czy co?
pukury
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
co na tym forum się "odpindala"? przekopiowany mój post z 2 strony tematu. Bot czy jaki ..uj?
cawboy pisze:noo pisałem o tym że zabaweczka za 4k + osłona za 750$ (500 chyba za kompa...)ale jakiś nadpobudliwy usunął.... pisałem także jak pole nie pasuje w 1310 którą tux zapodał masz możliwość zakupu większych maszynek 3040, 6040...
Przez chwilę bawiłem się z 3040 i po wzmocnieniu bramy bez problemu alu obrabiała, także za te $ mogę polecić.
Krak.
-
- Posty w temacie: 1
Hej, zastanawiam się nad zakupem takiej ramy:
https://www.olx.pl/d/oferta/rama-cnc-z- ... derIndex=2
Czy jest ktoś kto powie mi co sprawdzić podczas oględzin? Czy warto w ogóle coś takiego kupować?
https://www.olx.pl/d/oferta/rama-cnc-z- ... derIndex=2
Czy jest ktoś kto powie mi co sprawdzić podczas oględzin? Czy warto w ogóle coś takiego kupować?