Modernizacja ploterka plazmowego do przyzwoitego frezowania.
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 126
- Kontakt:
Re: Modernizacja ploterka plazmowego do przyzwoitego frezowania.
Ależ akcja zaoszczędzająca kupę upierdliwej roboty 

Tagi:
Jest jakiś prosty sposób żeby maszyna wiedziała gdzie są zęby?
Puki co myślę o x0y0z0 na środku koła i fazowanie z zapasem 2mm tak aby obrócić koło i wzrokowo zgrać zęby a później normalny program. Dobrze kombinuję?
Puki co myślę o x0y0z0 na środku koła i fazowanie z zapasem 2mm tak aby obrócić koło i wzrokowo zgrać zęby a później normalny program. Dobrze kombinuję?
Chętnie pomogę z mini lathe i toczeniem, modelami 3d w f360, odlewaniem epoxygranitu, frezowaniem CNC w podstawowym zakresie, skrobaniem, programowaniem i podłączaniem falowników liteon :)
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 126
- Kontakt:
Tak trzeba robić. Potem ustawiasz frezik x0 i środek zewnętrznego zęba.
Moje to nawet przykręcane nie było.
Moje to nawet przykręcane nie było.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 8
- Kontakt:
masyna nie ma zielonego pojęcia gdzie są zęby, no ale dobra kombinacja punkt srodkowy okręgu i jeszcze jakis punkt na zębie, zmierzysz se odległosci ustawisz w camie, a potem pzy wrzuceniu programu se sprawdzisz czy sie pokrywają, jesli nie to wtedy mozesz koło obrocic na srodku, tak żeby umowny punkt dodatkowy się pokrył z programowym, wtedy powinno się obyć bez niespodziewanek.
Dodane 6 minuty 32 sekundy:
No tez kiedyś blachy do szlifowania nie przytroczyłem na stole, taka tam 1000x1000x20
Idzie se ładnie, to se ide kawkie zrobić. Przychodze za 10 minut pacze, a tu ani blachy ani ściernicy garnkowej hehe, blacha znalazła sie 2 m za maszynką.
Dodane 6 minuty 32 sekundy:
kamar pisze:Moje to nawet przykręcane nie było.
No tez kiedyś blachy do szlifowania nie przytroczyłem na stole, taka tam 1000x1000x20
Idzie se ładnie, to se ide kawkie zrobić. Przychodze za 10 minut pacze, a tu ani blachy ani ściernicy garnkowej hehe, blacha znalazła sie 2 m za maszynką.
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
Czyżby w międzyczasie pojawiło się dużo nieplanowanego naddatku?
Jak to mówią CNC jest proste wkładasz materiał klikasz start i części się wysypują z maszyny, u Ciebie to nawet chciało się samo zapakować do transportu
Jak to mówią CNC jest proste wkładasz materiał klikasz start i części się wysypują z maszyny, u Ciebie to nawet chciało się samo zapakować do transportu

Chętnie pomogę z mini lathe i toczeniem, modelami 3d w f360, odlewaniem epoxygranitu, frezowaniem CNC w podstawowym zakresie, skrobaniem, programowaniem i podłączaniem falowników liteon :)
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Bardzo mi się podobają podpory bramy z gniazdami. Tylko czekać na komentarze: "To będzie się giąć!" albo "Pchnij ręką, zobaczysz jak się ugnie!"
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 8
- Kontakt:
no przeciez oczywiste ze sie ugnie, kamar sznurkami zabezpieczył 

https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign