BLANK&HAGEN z Leroy Merlin - czy to klon LD550?
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Re: BLANK&HAGEN z Leroy Merlin - czy to klon LD550?
Może lepiej takie coś, cięższe i większe i można przetestować.https://www.olx.pl/d/oferta/tokarka-uni ... d2900ae8d6
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 14
ja juz kupilem tasmowke na raty za 5... i place raty i zaluje ze nie wzialem za 8 bo to co musze dodac lub poprawić to miałbym załatwione modelowo. kolejny raz popelnilem ten sam blad.. nigdy wiecej..
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 6
szopenn pisze:kolejny raz popelnilem ten sam blad.. nigdy wiecej.
nigdy nie mów nigdy

ludzie zawsze szukają oszczędności, ale nie zawsze się to udaje.
szopenn pisze:Kup coś lepszego, kiedyś te tokarki byłyu za 2000 zł to się nie narzekał, ale za 5 tys tokarki bez dźwigni nawet choćby nawrotnicy to bym nie położył.
i tu szopen dobrze radzi.
mam tytana 500, fajny jest ale tylko do zabawy,
czasami jednak człowieka nachodzą jakieś zachcianki i mimo że nie są mu one potrzebne to dokupiłem 360x1000.
teraz jest dużo fajniejsza zabawka.

mały tytan stoi w kącie i się kurzy, jeśli komuś się spodoba to go sprzedam.

do zabawy można wziąć, ale 5kzł to raczej nie jest wart.
Nie negocjuje na rozsądnych warunkach z ludźmi, którzy zamierzają mnie pozbawić prawa do rozsądku.
-
To ile cenisz tego tytana ?amator7 pisze:mały tytan stoi w kącie i się kurzy, jeśli komuś się spodoba to go sprzedam

Profesjonalnie zajmuję się amatorstwem...
-
imak szybkozmienny poszedł do większej siostry, a falownika jakoś nie potrzebowałem.
ale tak sobie myślę, tytan stoi spokojnie jeść nie woła ...
to po co ruszać.
jedyne co by przemawiało za sprzedażą to tylko to że 3,5k zł zajmuje mniej miejsca niż rzeczony tytan
ale nie do końca jestem przekonany czy to dobry argument
ale tak sobie myślę, tytan stoi spokojnie jeść nie woła ...
to po co ruszać.
jedyne co by przemawiało za sprzedażą to tylko to że 3,5k zł zajmuje mniej miejsca niż rzeczony tytan
ale nie do końca jestem przekonany czy to dobry argument

Nie negocjuje na rozsądnych warunkach z ludźmi, którzy zamierzają mnie pozbawić prawa do rozsądku.
-
Ruszać czy nie ruszać, mam to samo z sprzętem póki jest miejsce to wciskasz. i przychodzi czas że musisz zmieścić coś większego wtedy te mniejsze rzeczy są w sam raz żeby je spieniężyć i zrobić miejsce dla większych
a czy stoi 100 kilo żeliwa w postaci tokarki czy 3,5k w skarpecie, zawsze argument jest taki że tokarki Ci żona na szpilki nie wymieni, a króli polskich a i owszem 

Profesjonalnie zajmuję się amatorstwem...
-
Blady pisze: tokarki Ci żona na szpilki nie wymieni, a króli polskich a i owszem
przekonałeś mnie,
stoi, niech stoi, może się coś trafi to się przyda

-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 1
Macałem ją na żywo jakiś czas temu i gwinty jak najbardziej są, jeśli to się jeszcze komuś do czegoś przyda.maszynista1 pisze: ↑01 lip 2021, 16:40W opisie nie ma słowa o gwintach, ja bym to omijał szerokim łukiem.
Poniżej fotka tabeli.

-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 13
Dzień dobry,
stałem się wczoraj posiadaczem tytułowej tokarki. Niniejszym chciałem się więc przywitać i podziękować: z dołu - za już przekazaną mi wiedzę - oraz z góry - za przyszłe wskazówki i porady (jako posiadacz tego małego cudu chińskiej myśli ekonomiczno-technologicznej będę ich za pewne potrzebował wiele)
.

Obecnie przygotowuję się do pierwszego uruchomienia, zapoznaje się ze wskazówkami na forum i YT (dzięki @adam Fx ). Czekam też na "Poradnik Tokarza" Góreckiego. Ale chętnie przyjmę też wszelki inne dobre rady
Wiktor
stałem się wczoraj posiadaczem tytułowej tokarki. Niniejszym chciałem się więc przywitać i podziękować: z dołu - za już przekazaną mi wiedzę - oraz z góry - za przyszłe wskazówki i porady (jako posiadacz tego małego cudu chińskiej myśli ekonomiczno-technologicznej będę ich za pewne potrzebował wiele)

Obecnie przygotowuję się do pierwszego uruchomienia, zapoznaje się ze wskazówkami na forum i YT (dzięki @adam Fx ). Czekam też na "Poradnik Tokarza" Góreckiego. Ale chętnie przyjmę też wszelki inne dobre rady

Wiktor