Bekomat to juz coś takiego znaczeniowo bardziej jak adidas czy pampers.
To chodzi o zwykły separator.
Powrót do picia popieram

Oby się działo w 2021!
Bekomat to juz coś takiego znaczeniowo bardziej jak adidas czy pampers.
Jak sobie poradziłeś z zatrzymaniem kuleczek krzemionki w obudowie filtra? Masz tam zamontowaną jakąś siatkę lub coś innego ?RomanJ4 pisze: ↑06 lip 2020, 09:54U siebie zrobiłem instalacje z lutowanych(cyna) rurek miedzianych ⌀15mm, omijając w ten sposób problem spadków na przewodach, do których można bez problemu dostać cała armaturę(złączki, mufy, kolanka, itp). Cały proces lutowania dziecinnie prosty (niezbędna pasta, lutowie, szczotka wewnętrzna, gąbka ścierna, i palnik).
(UWAGA! Najlepiej skręcać gwintowaną armaturę na stare dobre pakuły, taśmy teflonowe nie zdają egzaminu - puszczają)
Sprężarkę mam też 50L/280Lwydech, dwucylindrowa, w razie potrzeby mogę jeszcze dodatkowo podpiąć jednocylindrową.
Oprócz 50 L zbiornika sprężarki w instalacji jeszcze dodatkowy zbiornik 100L (przerobiony z bojlera) i membranowy 35L od zestawu CO z dużym widocznym z daleka zegarem,
https://pfmrc.eu/topic/78764-koledzy-w- ... 0a/page/2/
całość ma na tyle dużą pojemność, że wystarcza do w miarę wydajnej pracy nawet dość powietrzożerrnych narzędzi pneumatycznych.
Przydaje się też zrobiony z filtra do wody osuszacz na regenerowalny żel, doskonały do przygotowania powietrza dla przecinarki plazmowej która lepiej pracuje,
odwadniacz-i-filtr-powietrza-do-plazmy-t103394.html
![]()
rolin pisze:Masz tam zamontowaną jakąś siatkę lub coś innego ?