Konkurs do wygrania wiertło
HSS
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 11
- Kontakt:
Re: Konkurs do wygrania wiertło
Ile taniej by wyszło jak bym zamówił w innej firmie może ktoś mi to wyceni wymiary promień 90 wysokość 110 Długość 232 otworów 250 średnica 7 mm Mat 2343/2379 40/50HRC ? Nie rozumiem was dlatego zapytam jak już tylu specjalistów w jednym miejscu ile czasu myślicie ze trwała obróbka jednego elementu ?
I 132 kg dwie sztuki
Dodane 2 minuty 57 sekundy:
Dokładnie mi też płacą za godzinę i to w euro ja mam wiedzieć jak to wykonać a nie po co to komu
I 132 kg dwie sztuki
Dodane 2 minuty 57 sekundy:
Dokładnie mi też płacą za godzinę i to w euro ja mam wiedzieć jak to wykonać a nie po co to komu
Bigda
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Kiedyś pracowałem w firmie, która nie miała wiele wspólnego z obróbką CNC, ale wzięli dotację, kupili maszyne. Poza operatorami i jeszcze jedną osobą nikt w firmie nie miał najmniejszego pojęcia obróbce. Raz nie mogli znaleźć tokarza z wolnym terminem, więc robimy detal u siebie. Frezowałem tulejkę fi20 na 5 osiowym ploterze o polu roboczym 4500x2500x1000. Cześć materiału poszła na złom, bo chłopaczki pocięli wałek ręczną piłką jakby kiełbasę kroili, a część detali się zgubiła, bo wystrzeliwały z imadła, bo nawet pryzmy nie było, żeby zamocować.
-
- Kontakt:
Widzisz a ja mam prawie wszystko, postarałem się umieściłem film moim zdanie dużo przydatnych informacji w filmie i jeszcze źle .Jeszcze źle że wiertło HSS a nie VHM otwory 8.2 pod gwint M10 co jeden to mądrzejszy. Następne będzie do wygrania wiertło VHM tylko jakie żeby pretensji nie było
Bigda
-
- Kontakt:
Mnie to nie ruszą tylko ciekawi co tak naprawdę robi ten co tak pisze
Bigda
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 8
Krytykuje kogoś, kto chce wypromować swój kanał na YT.PiotrBigda pisze: ↑21 kwie 2021, 15:42Mnie to nie ruszą tylko ciekawi co tak naprawdę robi ten co tak pisze

Wszedłem na twój profil, popatrzyłem na twoje posty i znalazłem taki kwiatek: uchwyty-termokurczliwe-hydrauliczne-itp ... ml#p734204
A w nim:
Dotyczy co prawda frezów, ale kto wie, może wierteł również

Nie potrzebował, to dał jako nagrodę za wchodzenie na YT? Wiem, paskudny się robię, ale jakie pytanie, taka odpowiedź.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 6
Akurat frezy HSS to lipa, każdy to wie. Z tego co widzę używa się powlekanych węglikami itp. Lub składanych. Jedyny wyjątek to kształtowe, ale to trzeba się w robienie kół zębatych bawić żeby używać.
Dodane 4 minuty 25 sekundy:
No dobra są te duże frezy HSS do masywnych frezarek. Ale to więcej się traci czasu na ostrzenie niż robotę.
Dodane 4 minuty 25 sekundy:
No dobra są te duże frezy HSS do masywnych frezarek. Ale to więcej się traci czasu na ostrzenie niż robotę.