Autodesk Fusion 360 - kącik porad
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 42
Re: Autodesk Fusion 360 - kącik porad
kamar, w poście jest wpisane fi2 anie fi12, chyba że czegoś nie widzę (chyba że spojrzałeś na post w którym był załączony błędny plik).
Fusion 360 dopiero się uczę, także będę wdzięczny za podpowiedzi jak to powinno być zrobione (tez te którą strategię najlepiej wybrać do dziurek).
Generalnie wiem że frez robi dokładnie co ma wpisane, nie zwalam winy na program, wiem że gdzieś popełniam błąd i nie mogę dojść gdzie.
Fusion 360 dopiero się uczę, także będę wdzięczny za podpowiedzi jak to powinno być zrobione (tez te którą strategię najlepiej wybrać do dziurek).
Generalnie wiem że frez robi dokładnie co ma wpisane, nie zwalam winy na program, wiem że gdzieś popełniam błąd i nie mogę dojść gdzie.
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 96
- Kontakt:
Żle zaznaczona geometria.
Odptaszkuj a kontur zaznacz cząstkowy.

np.

Odptaszkuj a kontur zaznacz cząstkowy.

np.

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 54
kamar pisze:Wszystkim innym
No nie wiem, może jestem przyzwyczajony do małych otworów, typu fi2,5 frezem fi2 i tutaj mi nie zależy na tym, czy otwór wyjdzie w 4 sekundy czy 10 sekund, tylko, żeby freza nie przeciążać. A po dobraniu kąta helisy odpowiedniego nie widzę nic zdrożnego w używaniu 2d pocketa do robienia otworów, wyjdzie prawie to samo, co bore.