Frez zespolony
-
- Posty w temacie: 42
Re: Frez zespolony
Wyślij, opisane są zmienne? Jak nie to napisz jaka zmienna odpowiada za siłownik imadła. Zerknę bliżej 21 bo póki co córki nie dają spokoju 

-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 75
- Kontakt:
To sobie popatrz jak to z bliska wygląda przy tarczy fi 50 i trzech stopniach pochylenia

Oczywiście. można się pobawić tarczką ok. fi 30 i pojedyńczo ząbki podcinać ale nie fortunką na tokarce

Ale , że mnie sprowokowałeś to zaraz będą podcięcia z drutu

-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 12
Rzeczywiście trochę ciasno między tarczkami freza (jeżeli rysunek jest w skali), ale szlifowanie - w moim rozwiązaniu - nie odbywałoby się boczną powierzchnią tarczy szlifierskiej, a jej krawędzią. Kąt między osią ściernicy a osią freza powinien być maksymalnie duży (wpływ na to miałaby grubość ściernicy, powinna być dość mała), na Twoim rysunku jest zaś kąt w pobliżu 4-5°.
Ale OK, przecież nie mam prawa i nie będę Cię zmuszał do takich podszlifowań
, jakkolwiek osobiście nie widzę problemu - udałoby się bez pudła.
PS:
Cały Ty
Czy Ty śpisz, jesz, i tak dalej?
Ale OK, przecież nie mam prawa i nie będę Cię zmuszał do takich podszlifowań

PS:
kamar pisze:Ale , że mnie sprowokowałeś to zaraz będą podcięcia z drutu
Cały Ty

Czy Ty śpisz, jesz, i tak dalej?

Pomogłem? Kliknij, proszę :-)
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 12
A, widzisz - bo ja myślałem uniwersalnie (dowolna ilość zębów), wtedy szlifowanie jak opisałem.
U Ciebie teraz masz cztery zęby i dlatego można drutem podciąć, nie "zawadzi" się sąsiednich.
Być może sześć także (chyba już nie), ale to już by trzeba rozrysować dla konkretnego przekroju freza/zębów.
PS: Daj już spokój, jutro też jest dzień
U Ciebie teraz masz cztery zęby i dlatego można drutem podciąć, nie "zawadzi" się sąsiednich.
Być może sześć także (chyba już nie), ale to już by trzeba rozrysować dla konkretnego przekroju freza/zębów.
PS: Daj już spokój, jutro też jest dzień

Pomogłem? Kliknij, proszę :-)
-
- Posty w temacie: 42
Wpisywałeś tu czas?
Ostatnią komendę ruchu możesz zmienić na Go to: END.
Jak mimo wpisania czasu nie zadziała, to masz pliczek na mailu.
Możesz w komendach ruchu zmienić DRV na DRVC, to będziesz miał płynną, a nie skokową zmianę prędkości ruchu.
Jak coś to dzwoń.

Ostatnią komendę ruchu możesz zmienić na Go to: END.
Jak mimo wpisania czasu nie zadziała, to masz pliczek na mailu.
Możesz w komendach ruchu zmienić DRV na DRVC, to będziesz miał płynną, a nie skokową zmianę prędkości ruchu.
Jak coś to dzwoń.