Taniej byłoby kupić im zatyczki do uszu

q
Firma Kimla wycina laserem za darmo
Taniej byłoby kupić im zatyczki do uszu
Nic nadzwyczajnego, człon predykcyjny ma każdy dobry napęd serwo.nicek pisze: ↑24 paź 2020, 21:55Taka regulacja jest już w maszynach Kimla. System posiada 2 regulatory predykcyjne.
System stara się przewidzieć jakie napięcie będzie potrzebne na silniku przy danej prędkości i takie zadaje, a regulator PI tylko koryguje ewentualne jej zmiany związane ze zmianą obciążenia.
System też przewiduje jaki prąd będzie potrzebny na silniku dla poruszania się z zadanym przyspieszeniem i taką wartość zadaje do regulatora prądu i znów wyjście regulatora prędkości tylko koryguje wcześniej wyliczony prąd zamiast z opóźnieniem na niego reagować.
Kolego, przeczytałem sobie trochę Twoich wypowiedzi tutaj na forum (szersza prezentacja poniżej) oraz ogólnie kilka ostatnich wątków, szukając tych informacji. I ta “wielokrotność” to na razie dwa przypadki. A skoro w innym wątku liczyłeś iskierki na chińskich filmikach, to na pewno przejrzałeś pod tym kątem także i ten “japoński” filmik. Więc brak uwag w tym względzie na tym forum od miesiąca wskazuje, że tutaj “przyśpieszenie” nie miało miejsca.
...a następnie bierzesz się tutaj za wycenę
Pomijając temat tego już słynnego nazwiska/pseudonimu, jak wspomniałem wielokrotnie, poczytałem sobie trochę do poduszki Twoje wypowiedzi, szczególnie te starsze. I znalazłem np.:
Kolego, statystycznie to ja i mój kot mamy po 3 nogi (Albo łapy. Bo to też może być przedmiotem ewentualnej szerszej analizy, jeżeli podejdziemy do tego dalej statystycznie, ale mniej syntetycznie)
drzasiek90 pisze:człon predykcyjny ma każdy dobry napęd serwo
nicek pisze:reakcyjny poprawiający stan efektora na podstawie zmiennych środowiskowych.
No to ja dam Ci przykład mocno abstrakcyjny, ale doskonale oddający istotę problemu.
nicek pisze: ↑25 paź 2020, 13:37Kolego Maczacza z firmy Wirax,
Widzę, że mylą Ci się już osobowości na forum. Piszesz tak samo, o tym samym,
Już pisałem, że jesteś persona non grata w tym wątku. Brzęczysz jak natrętna mucha koło nosa.
Dostajesz białej gorączki i trolujesz na widok czyjegoś sukcesu. To ma być kwiat polskiej gospodarki?
Zamiast wspierać polsku produkt to jedyne co potrafisz to dezawuować go argumentami dziecinnie prostymi do obalenia.
Tak tragedia. Bo gwarancje dostajesz na 3 miesiace a naprawy zaczynaja sie od 200 000zl. I w pierwszyn polroczu padnie ci 6 modulow a w nastepnym polroczu kolejne 6 modulow. I tak w kolko macieju.nicek pisze: ↑25 paź 2020, 13:37Wielokrotne awarie modułów zdarzają się głównie u użytkowników takich jak Ty. Bezmyślnych ignorantów, którzy wszystko wiedzą lepiej niż producent źródła i pomimo, że jest napisane że nie wolno pracować na uszkodzonym module więcej niż 2 tygodnie to pracują tak 2 lata i jeszcze się tym chlubią. Jeśli tak to rzeczywiście koszty rosną ale przecież Ty doskonale zarabiasz na takich laserach nawet jeśli Ci te moduły Padają co chwilę. Niezależnie od tego nawet gdyby padały 2 razy częściej z powodu głupoty użytkownika to i tak odejmiesz od 1000zł/h zysku zamiast 6 to 12zł. Czy to taka tragedia?
nicek pisze: ↑25 paź 2020, 13:37Jeśli byś musiał to zlecać na zewnątrz to cały zysk z twojej kosiarki czy pługa zjadły by usługi. Więc nawet jeśli sam używasz laserów do swojej produkcji uważam, że zarabiasz na tym jakieś 10.000.000 - 15.000.000 zł rocznie więc dlaczego tak upierasz się że to niemożliwe?
Dlaczego nie chcesz się do tego przyznać, z obawy przed klientami czy urzędem skarbowym?
nicek pisze: ↑25 paź 2020, 13:37wow!
Ale dyskusja.
Ja oglądałem maszyny Eagle i Kimla wybrałem Kimle, konstrukcja Eagla jest dokładnie taka jak na pokazywanych zdjęciach, dbałość o szczegóły i estetyka wykonania lepsza u Kimli ale przede wszystkim Kimla była szybsza, poza tym oprogramowanie Kimli bije Eagla na głowę.
Czytałem wcześniej forum i przynajmniej wiedziałem na co zwrócić uwagę.
tuxcnc pisze:przecież sam frez się więcej ugnie, o reszcie maszyny nie wspominając
Nie pamiętam.lolo2 pisze:Zreszta kto starszy na forum, ten pamieta zdjecia z konkurencyjnej firmy robione ukratkiem z poziomicami budowlanymi w tle.
Moze i lepiej