Autodesk Fusion 360 - kącik porad
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 54
Re: Autodesk Fusion 360 - kącik porad
Można by sobie spróbować to odwzorować kilkoma krzywymi beziera. Pytanie jak dokładnie to musi być wykonane, ale myślę, że dałoby się to zrobić bardzo blisko oryginału.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Mam do was takie pytanie, ostatnio dostałem napis w formacie dxf aby wyciąć z pleksy. Dużo łuków, taka bardziej artystyczna czcionka. Praca z tym w fusion to męka, każda akcja, zoom, dorysowanie jakiejś linii czy generowanie wycinania po głupim konturze potrafi zająć sporo czasu zacinając całego fusion'a na jakiś czas. Komputer mam nowy, mniej jak pół roku ma. Specyfikacja:
Procesor AMD Ryzen 5 3600 3.6-4.2 GHz 6 rdzeni, 12 wątków
RAM 16GB 3000MHz CL 15
Zżerane zasoby to około 40-50% pamięci i max 20% procesora. Da się coś z tym zrobić? Korzystam z licencji dla hobbystów i nie słyszałem aby miała jakieś limity wykorzystania zasobów. Nie wiem co robić.
Edit:
karta graficzna: Radeon RX 5700 XT DDR6 8GB
Procesor AMD Ryzen 5 3600 3.6-4.2 GHz 6 rdzeni, 12 wątków
RAM 16GB 3000MHz CL 15
Zżerane zasoby to około 40-50% pamięci i max 20% procesora. Da się coś z tym zrobić? Korzystam z licencji dla hobbystów i nie słyszałem aby miała jakieś limity wykorzystania zasobów. Nie wiem co robić.
Edit:
karta graficzna: Radeon RX 5700 XT DDR6 8GB
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 5
sprawdź ile zużywa pamięci swap. Jeśli sporo A dysk masz talerzowy to może być problem. Generalnie przy 16gb ramu swap można wyłączyć.
czilałt...
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 39
U mnie jest podobnie.
Bywa, że duże złożenia się zatną, ale to nie problem jak się nie robi skomplikowanych kinematyk.
Natomiast szkice o dużej ilości elementów zacinają fusiona. Wystarczy na próbę zrobić jakiś zawijas splajnem i z niego jakiś patern 6 sztuk a dalej z tego patern kolejny i już masz czarny słupek na menadżerze browser.
Dodane 1 godzina 29 minuty 22 sekundy:
Dla kolegi Loook, obróbka okularów :
może coś dla siebie znajdziesz pomocnego
Bywa, że duże złożenia się zatną, ale to nie problem jak się nie robi skomplikowanych kinematyk.
Natomiast szkice o dużej ilości elementów zacinają fusiona. Wystarczy na próbę zrobić jakiś zawijas splajnem i z niego jakiś patern 6 sztuk a dalej z tego patern kolejny i już masz czarny słupek na menadżerze browser.
Dodane 1 godzina 29 minuty 22 sekundy:
Dla kolegi Loook, obróbka okularów :
może coś dla siebie znajdziesz pomocnego
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1

Ostatnio zmieniony 12 lis 2020, 18:09 przez Lobker, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 25
- Kontakt:
Ustawiając odpowiednie poziomy w module CAM. http://programista-cam.pl/fusion-360-he ... lanowanie/
Sprawdź też czy masz zdefiniowane G28.
Sprawdź też czy masz zdefiniowane G28.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 7
Witam, mały problem. Rysuję spline, przykładowo z czterema wierzchołkami A, B, C, D. Jeżeli chcę przekształcić odcinek AB, to przekształceniu ulegają także pozostałe odcinki. Czy jest możliwość zablokowania/zamrożenia odcinków BC i CD, tak abym mógł przekształcić tylko odcinek AB?
Sposobem jest narysowanie kilku linii, a po wymodelowaniu połączenie tych linii w jedną. Ale to tylko półśrodek.
Sposobem jest narysowanie kilku linii, a po wymodelowaniu połączenie tych linii w jedną. Ale to tylko półśrodek.