PikoCNC 5.0.0 i OpenGL
Problem z karta graficzną
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Re: PikoCNC 5.0.0 i OpenGL
u mnie do sprawnego działania wystarczyła wygrzebana z piwnicy karta GEforce 8400gs .Nowszych kart nie obsłużył cherlawy zasilacz komputera. Inwestycja w rozbudowę jest tańsza od 1szt freza.
Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 7
same jakies takie smieszne frezowania to na integrze polecialo (hd 4600) jak władowalem cos do czego docelowo ma być maszynka to sie posrało. Z utęsknieinem czekam na update a jeszcze daj boże jakby liczenie ścieżki narzędzia było przerzucone na gpu.... to grafa za 300 pln zrobi 10 razy szybciej jak proc za 2k pln. I toby byl ogromy plus na korzyśc piko względem konkurencji.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Niestety mam też problem z OpenGL.
Zmieniłem komputer na nieco nowszy i problem nadal występuje.
Jak u poprzednika problem z dostępnością sterowników ale co najlepsze syn na nim grał i sporo nawet całkiem ładnie graficznych gier działało... na pewno ładniejszych i bardziej rozbudowanych niż ścieżki w piko które robię

Zmieniłem komputer na nieco nowszy i problem nadal występuje.
Jak u poprzednika problem z dostępnością sterowników ale co najlepsze syn na nim grał i sporo nawet całkiem ładnie graficznych gier działało... na pewno ładniejszych i bardziej rozbudowanych niż ścieżki w piko które robię

Coś jest niemożliwe do czasu... gdy przyjdzie ktoś kto nie wie że jest to niemożliwe i to zrobi 

-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 7
Wracając po pewnym czasie i literaturze do tematu. Mocno wątpliwe jest czy na opengl i renderze tak jak to realizuje piko będzie opcja wrzucenia liczenia na więcej jak jeden rdzeń cpu . Ktoś może coś dodać ?