Centrum frezarskie do mdf itp
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 94
- Kontakt:
Re: Centrum frezarskie do mdf itp
nie mowiłłem o rewolwerówce , tak samo zwykłej tokarce z głowicą z jakąś liczbą noży, centrum byłoby wtedy gdyby te noże w głowicy były wymieniane z zewnetrznego magazynu w cyklu automatycznym. Kurna kamar łapiesz mnie za porównania. masz tą swoją tokarkę z glowicą obrotową i magazyn na 100 narzedzi i maszyna je sobie wsadza i nimi obrabia, zaleznie od g kodu z danym poleceniem nr narzedzia, a nie że masz tylko 4 czy 8 gniazd z powkładanymi na sztywno oprawkami.
Ksiązke se poczytaj może lepiej jakąś
Jakiegos Kinga czy Cobena ...
Ksiązke se poczytaj może lepiej jakąś

https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
- Kontakt:
tylko tyle?
ale jest jedna rzecz, mianowicie ile stron ma ksiązka. Na przykład "To" Kinga mialo ponad 1000 stron. mam bibliotekarkę w domu, książek pod dostatkiem i czytam dużo, ostatnio Cobena na czytniku, dostałem czytnik na gwiazdkę hehe i czytam sporo wydan w formacie mobi. Kinga czytałem prawie wszystko, n chyba ze coś mi umknęlo. Pierwsza powieśc jego autorstwa jaką miałem w ręcach to Missery chyba z 20 lat temu. Ogólnie czytam fantastykę, fantasy, thriller i horror, inne nudzą. Nie zapominajmy że napisałem sporo tego i owego.
http://portalliteracki.pl/modules.php?n ... me=bartuss
pomijając te techniczne i "wiedzę" w ebmii. Łatwo mi sie czyta i łatwo mi sie pisze.
kamar napisz wiersza, ale bez rymow czestochowskich, moze limeryk jaki
Dodane 19 minuty 59 sekundy:
a, fajne są też sagi japonskie, nie tak dawno czytałem cos o shigeru, trzeba przeczytać
nawet łatwe rozróznienie rodów meskich i żenskich, żenskie zwykle mają na koncu "ko"
ale jedna z lepszych ksiązek jakie czytałem to "Pan lodowego ogrodu", odlot, Geralt sie chowa, choć podobny nieco.
ale jest jedna rzecz, mianowicie ile stron ma ksiązka. Na przykład "To" Kinga mialo ponad 1000 stron. mam bibliotekarkę w domu, książek pod dostatkiem i czytam dużo, ostatnio Cobena na czytniku, dostałem czytnik na gwiazdkę hehe i czytam sporo wydan w formacie mobi. Kinga czytałem prawie wszystko, n chyba ze coś mi umknęlo. Pierwsza powieśc jego autorstwa jaką miałem w ręcach to Missery chyba z 20 lat temu. Ogólnie czytam fantastykę, fantasy, thriller i horror, inne nudzą. Nie zapominajmy że napisałem sporo tego i owego.
http://portalliteracki.pl/modules.php?n ... me=bartuss
pomijając te techniczne i "wiedzę" w ebmii. Łatwo mi sie czyta i łatwo mi sie pisze.

kamar napisz wiersza, ale bez rymow czestochowskich, moze limeryk jaki
Dodane 19 minuty 59 sekundy:
a, fajne są też sagi japonskie, nie tak dawno czytałem cos o shigeru, trzeba przeczytać
nawet łatwe rozróznienie rodów meskich i żenskich, żenskie zwykle mają na koncu "ko"
ale jedna z lepszych ksiązek jakie czytałem to "Pan lodowego ogrodu", odlot, Geralt sie chowa, choć podobny nieco.
-
- Kontakt:
a bo ja Cie wiem, ale ta seria chyba dawno nie ukazuje sie juz w druku, ksiag jakubowych nie czytalem, ale moge poszukac i przeczytać rozdział i stwierdzić czy warto czytac dalej.
a nuty umie czytać? hehe
a nuty umie czytać? hehe
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 33
- Kontakt:
To nie wiesz jak pisac coby Nobla dostac

Nie da się. Robię tylko to co robię dobrze, ballady dziadowskie pisałem jak miałem lat naście

Niektóre nawet udane.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 9
"Pan Lodowego Ogrodu " fajny.
Inny.
Właściwie, wrażenie jakby pisany pod realizację filmu scenariusz.
Wciągnął mnie z butami.
Lecz wrażenie trochę psuje ostatnia część, na którą czekałem tak długo ( za długo ), że prawie zapomniałem o czym był początek.
No i trochę miałem odczucie, że odcinek sklecony "na prędce ", pod presją, jakby autora już nie bawiło pisanie tej historii a pod wpływem nacisków czytelników, czy wydawcy, dokończył dzieło ale sam już zapomniał i zgubił klimat książki.
"Scenarzysta forsę wziął, potem zaczął pić, a z dialogów wyszło ...
Genialna scena walki w trybie bojowym na początku w obozie naukowców .
Bardzo mi się podobała. Prawie jak walka Wiedźmina ze strzygą.
Czytałem dawno, mało pamiętam.
Ale książka mocno mnie wciągnęła.
Na tyle, że w przerwie i oczekiwaniu na trzecią część, przeczytałem Grzędowicza wszystko co znalazłem.
Warto. Dobrze się go czyta.
Inny.
Właściwie, wrażenie jakby pisany pod realizację filmu scenariusz.
Wciągnął mnie z butami.
Lecz wrażenie trochę psuje ostatnia część, na którą czekałem tak długo ( za długo ), że prawie zapomniałem o czym był początek.

No i trochę miałem odczucie, że odcinek sklecony "na prędce ", pod presją, jakby autora już nie bawiło pisanie tej historii a pod wpływem nacisków czytelników, czy wydawcy, dokończył dzieło ale sam już zapomniał i zgubił klimat książki.
"Scenarzysta forsę wziął, potem zaczął pić, a z dialogów wyszło ...

Genialna scena walki w trybie bojowym na początku w obozie naukowców .
Bardzo mi się podobała. Prawie jak walka Wiedźmina ze strzygą.
Czytałem dawno, mało pamiętam.
Ale książka mocno mnie wciągnęła.
Na tyle, że w przerwie i oczekiwaniu na trzecią część, przeczytałem Grzędowicza wszystko co znalazłem.
Warto. Dobrze się go czyta.
-
- Kontakt:
zara sie tu zrobi kącik literacki hehe, ale również bardzo mocno wciaga Źamboch : Łowcy albo Wylegarnia, poza tym przeczytałem wszystko co znalazłem tego autora.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 9
Spróbuję tego Źamboch'a.
Jak ktoś lubi "cięższy kaliber" fantastyki,
polecam Dukaja "Czarne oceany" albo " Perfekcyjna niedoskonałość ".
Jak ktoś lubi "cięższy kaliber" fantastyki,
polecam Dukaja "Czarne oceany" albo " Perfekcyjna niedoskonałość ".