WYŁĄCZNIE pomysły na poprawę działania i funkcjnalność softu
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 59
Re: WYŁĄCZNIE pomysły na poprawę działania i funkcjnalność softu
Został wgrany firmware od płyty "E" do płyty "F" lub odwrotnie. Trzeba wgrać właściwą wersję.
Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 134
Hej, Dzięki za szybką reakcję
głupi mi strasznie
wgrałem nie ten fw, w związku z czym można by napisać pokajoke które taką ewentualność zablokuje ?
idąc dalej, "Dokumenty związane z HARDWARE" można dodać płytę F ?
głupi mi strasznie

idąc dalej, "Dokumenty związane z HARDWARE" można dodać płytę F ?
-
popawa w zakładce wrzeciono PWM na 0-10
możliwość wyboru kierunku osi x y tj która jedzie w którą stronę względem "czarnego" stołu organoleptycznie jadę osią x w stronę "od operatora" a głowiczka w programie jedzie w prawo
dodanie czegoś na kształt kreatora bądz "ptaszków" wiązania krańcówek funkcji limit oraz home, żeby nie trzeba grzabać w plikach
+przeniesienie części ustawieni plc do zakładki kontroler tak jak wyżej
Dzięki
Kasowanie luzów nawrotnych
nowe śruby, nakrętki, brak możliwości założenia kasowania luzu"sprzętowego" bo konstrukcja maszyny na to nie pozwala - brak miejsca
Dołożenie dodatkowego okienka wyświetlania wartości analogów wejściowych plus możliwość ustawienia jednostki do nich. Ampery, Volty, Nm hz, itp. pozwoli to na wyciągnięcie z falo bez kupowania dodatkowych gratów
może w przyszłości dodanie sprzętowej zwory łączenia mas vio i vcpu
wejscie temperaturowe, jakiekolwiek najlepiej parę sztuk, bądz 1wire
możliwość wyboru kierunku osi x y tj która jedzie w którą stronę względem "czarnego" stołu organoleptycznie jadę osią x w stronę "od operatora" a głowiczka w programie jedzie w prawo
dodanie czegoś na kształt kreatora bądz "ptaszków" wiązania krańcówek funkcji limit oraz home, żeby nie trzeba grzabać w plikach
+przeniesienie części ustawieni plc do zakładki kontroler tak jak wyżej
Dzięki
Kasowanie luzów nawrotnych

Dołożenie dodatkowego okienka wyświetlania wartości analogów wejściowych plus możliwość ustawienia jednostki do nich. Ampery, Volty, Nm hz, itp. pozwoli to na wyciągnięcie z falo bez kupowania dodatkowych gratów
może w przyszłości dodanie sprzętowej zwory łączenia mas vio i vcpu
wejscie temperaturowe, jakiekolwiek najlepiej parę sztuk, bądz 1wire
-
Czy jest możliwość poprawienia instrukcji osi z tj wymiarowanie narzędzia do współczesnej wersji interfejsu ?
czy jest możliwość ustawienia większej ilości prędkości dla trybu mpg dla XHC HB04 tj, trzymam mpg i kręcę kółkiem w prawo raz prędkość 1, dwa prędkość 2 trzy prędkość 3 ew (lepiej) Czy jest możliwość przywiązania szybkości kręcenia zadajnikiem od szybkości poruszania osi ?
dziękuję
czy jest możliwość ustawienia większej ilości prędkości dla trybu mpg dla XHC HB04 tj, trzymam mpg i kręcę kółkiem w prawo raz prędkość 1, dwa prędkość 2 trzy prędkość 3 ew (lepiej) Czy jest możliwość przywiązania szybkości kręcenia zadajnikiem od szybkości poruszania osi ?
dziękuję
-
licznik motogodzin maszyny + wrzeciona, liczba metrów zrobionych przez poszczególne osie.. jakieś statystyki w znaczeniu z motogodzin i licznika energii szło by oszacować godzinny koszt pracy bez dokładania dodatkowych gratów
-
możliwość dodania przycisku obok mist i spindle, np odciąg
Dodane 1 godzina 38 minuty 59 sekundy:
zauważyłem że jest możliwość parokrotnego uruchomienia programu w jednym czasie, wnioskuję że to jest zamierzone ?
Dodane 1 godzina 38 minuty 59 sekundy:
zauważyłem że jest możliwość parokrotnego uruchomienia programu w jednym czasie, wnioskuję że to jest zamierzone ?
-
Przeczytałem problem-z-bazowaniem-t79636.html
I się zastanawiam czy może warto wyjść ze zaszłości historycznych i domyślnie klepnąć :
#NAME_I 8 = PROBE_Z
<< IN PROBE_Z
>> PROBE
coby to dla tych co zaczynają było prostsze ?
Jestem przekonany że wejść jest wystarczająco dużo żeby to porozdzielać po bożemu
B.
I się zastanawiam czy może warto wyjść ze zaszłości historycznych i domyślnie klepnąć :
#NAME_I 8 = PROBE_Z
<< IN PROBE_Z
>> PROBE
coby to dla tych co zaczynają było prostsze ?
Jestem przekonany że wejść jest wystarczająco dużo żeby to porozdzielać po bożemu
B.
-
Możliwość uruchomienia pomiaru długości narzędzie w dowolnym nie predefiniowanym miejscu stołu żeby nie trzeba maszyną wracać do homa, i zeby nie trzeba jechać do miejsca "własna". Jeżeli jest możliwość odpalenia czegoś takiego proszę o pomoc.
Czy jest możliwość wpisania długości narzędzia z palca ? Jakoś na zasadzie że dojezdzam se do materiału którego grubość znam, na płytkę której grubość znam, robię jakiś "set minus materiał" i mam dokładnie ustawione ?
Czy jest możliwość wpisania długości narzędzia z palca ? Jakoś na zasadzie że dojezdzam se do materiału którego grubość znam, na płytkę której grubość znam, robię jakiś "set minus materiał" i mam dokładnie ustawione ?
-
Hej,
Czy przy cyklu wiertania g73 paramatr P idzie uzależnić od zera materialu, a nie zera ostatniej głębokości ? tak że wiercąc otwór o głębokości x wiertełko(frez) wyszedł zawsze o P nad materiał ?
Zauważyłem też że zmieniając średnicę narzędzia i budując na nowo ścieżkę, ścieżka nie jest przebudowywana poprawnie tylko jest zjawisko podobne do ustawienia naddatku średnica narzędzia nie powinna mieć wpływu na wymiar zewnętrzny w tym przypadku ew proszę o wytłumaczenie czemu tak się dzieje tj jaka jest zasadność czegoś takiego
Dzięki
B.
Czy przy cyklu wiertania g73 paramatr P idzie uzależnić od zera materialu, a nie zera ostatniej głębokości ? tak że wiercąc otwór o głębokości x wiertełko(frez) wyszedł zawsze o P nad materiał ?
Zauważyłem też że zmieniając średnicę narzędzia i budując na nowo ścieżkę, ścieżka nie jest przebudowywana poprawnie tylko jest zjawisko podobne do ustawienia naddatku średnica narzędzia nie powinna mieć wpływu na wymiar zewnętrzny w tym przypadku ew proszę o wytłumaczenie czemu tak się dzieje tj jaka jest zasadność czegoś takiego
Dzięki
B.