Opienie nt. Sheetcama
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Re: Opienie nt. Sheetcama
Wyjaśni mi ktoś dlaczego producent programu nie mógłby wprowadzić możliwości obrotu części za pomocą rolki myszy i funkcję lustra spod menu kontekstowego ? Teraz nesting ręczny to jakaś katorga z wpisywaniem kąta obrotu, ale w sumie czego się spodziewać od programu za takie pieniądze.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Używasz prawego dolnego rogu programu?, używaj do obrotu także strzałek <>, chyba, że zmieniłeś przypisanie domyślnych skrótów.lukasz89 pisze: ↑16 lut 2020, 16:17Wyjaśni mi ktoś dlaczego producent programu nie mógłby wprowadzić możliwości obrotu części za pomocą rolki myszy i funkcję lustra spod menu kontekstowego ? Teraz nesting ręczny to jakaś katorga z wpisywaniem kąta obrotu, ale w sumie czego się spodziewać od programu za takie pieniądze.

O ile się obróci po jednym kliku odpowiada opcja GRID dostępna m.in w menu pod prawym myszy.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
Możesz sprecyzować o co chodzi z tym prawym, dolnym rogiem programu ? Opcję grid widziałem, ale nie znałem jej do tej pory, sprawdziłem ją i niespodziewanie pojawił się u mnie banan na twarzy.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Wspominałeś o opcji "lustra", są tam dwa pola do zaznaczania lustro w X lub Y.
Nie możliwe, abyś tego nie zauważył.