Opienie nt. Sheetcama

Dyskusje dotyczące SheetCam

Autor tematu
Fiertoo
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 1
Posty: 45
Rejestracja: 19 lut 2018, 16:42

Opienie nt. Sheetcama

#1

Post napisał: Fiertoo » 30 paź 2018, 13:34

Witam

Proszę osoby które pracują na SheetCAMie o opinie na jego temat. Pobrałem wersję DEMO, coś tam pofrezowałem i powiem szczerze, ze bardzo mi się podoba prostota, przejrzystość i to, że po prostu wszystko działa. Na internecie a głównie Polskich forach ciężko odnaleźć opinie na jego temat. Robię przymiarki na zakup CAM do mojej amatorskiej frezarki 3 osiowej. Chciałbym wiedzieć czy program nie powiada jakichś uciążliwych błędów. Poszukuję ogólnych opinii na jego temat. Jest może jeszcze jakaś alternatywa w podobnej cenie którą warto przetestować na wersji DEMO?

Nie wiem czy to ma jakiekolwiek znaczenie ale materiały obrabiane to typowo dla agencji reklamowej: drewno, dibond, plexi, pcv, laminat czyli miękkie materiały :)

Z góry dziękuję




szary11
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 270
Rejestracja: 16 lut 2011, 22:44
Lokalizacja: Tarnogród

Re: Opienie nt. Sheetcama

#2

Post napisał: szary11 » 30 paź 2018, 15:54

Używam do Plazmy już drugi rok, i jak za tą kasę jestem bardzo zadowolony .


pro on
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 6
Posty: 6
Rejestracja: 29 wrz 2019, 11:15

Re: Opienie nt. Sheetcama

#3

Post napisał: pro on » 02 lis 2019, 17:30

Gdzie mozna zakupic ten program?? chcialem sie zpoznac z nim sciagnalem robilem wszystko krok po kroku. i na symulacji wyskakuje komenda ze posuw jest zerowya dokladnie :Post oblicza
Część:Rysunek1
Bez ofsetu, 0, T1: Mill/router, 2 mm średnica, 4 mm Deep
Ostrzeżenie: WARNING: Feed rate is zero
Przetwarzania Post zakończone z 1 strzeżeniami


a w operacji wszystko gra. wie ktos co mozna zrobic??


dudziak4
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 4
Posty: 374
Rejestracja: 06 wrz 2007, 13:30
Lokalizacja: Bielawa

Re: Opienie nt. Sheetcama

#4

Post napisał: dudziak4 » 03 lis 2019, 03:35

Jeśli chodzi o zakup:
https://www.sheetcam.com/Register/purchase
na symulacji wyskakuje komenda ze posuw jest zerowy
Ograniczeniem sheetcam w wersji demo jest 180lini kodu albo to przekroczyłeś albo masz coś źle w konfiguracji. Nie wrzucaj nic dużego tylko pojedynczy okrąg lub kwadrat i zobacz co będzie.


pro on
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 6
Posty: 6
Rejestracja: 29 wrz 2019, 11:15

Re: Opienie nt. Sheetcama

#5

Post napisał: pro on » 03 lis 2019, 11:07

dudziak4 pisze:
03 lis 2019, 03:35
Jeśli chodzi o zakup:
https://www.sheetcam.com/Register/purchase
na symulacji wyskakuje komenda ze posuw jest zerowy
Ograniczeniem sheetcam w wersji demo jest 180lini kodu albo to przekroczyłeś albo masz coś źle w konfiguracji. Nie wrzucaj nic dużego tylko pojedynczy okrąg lub kwadrat i zobacz co będzie.
wlasnie zrobilem tylko kolo


pro on
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 6
Posty: 6
Rejestracja: 29 wrz 2019, 11:15

Re: Opienie nt. Sheetcama

#6

Post napisał: pro on » 03 lis 2019, 14:12

a moze gryzie sie z windowsem 10?? u was chodzi n win10?


dudziak4
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 4
Posty: 374
Rejestracja: 06 wrz 2007, 13:30
Lokalizacja: Bielawa

Re: Opienie nt. Sheetcama

#7

Post napisał: dudziak4 » 03 lis 2019, 14:25

Bez problemu, problem w złej konfiguracji a zakładce maszyna wybrałeś jakiś postprocesor ?
Jak dalej będziesz miał problemy podeślij plik pracy .job


pro on
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 6
Posty: 6
Rejestracja: 29 wrz 2019, 11:15

Re: Opienie nt. Sheetcama

#8

Post napisał: pro on » 04 lis 2019, 14:44

dudziak4 pisze:
03 lis 2019, 14:25
Bez problemu, problem w złej konfiguracji a zakładce maszyna wybrałeś jakiś postprocesor ?
Jak dalej będziesz miał problemy podeślij plik pracy .job
wybralem postprocesor MACH3
Jak podeslc plik pracy .job? moge tylko obrazy
Załączniki
Bez tytułu.jpg
Bez tytułu2.jpg


dudziak4
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 4
Posty: 374
Rejestracja: 06 wrz 2007, 13:30
Lokalizacja: Bielawa

Re: Opienie nt. Sheetcama

#9

Post napisał: dudziak4 » 04 lis 2019, 22:26

można dodać tylko trzeba zmienić rozszerzenie z .job na .txt


pro on
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 6
Posty: 6
Rejestracja: 29 wrz 2019, 11:15

Re: Opienie nt. Sheetcama

#10

Post napisał: pro on » 13 lis 2019, 17:20

Juz to rozkminilem. robi symulacje. Jednak jak wgrywam do macha gkode to wywala mi BAD CHARACTER USEDLINE 0. jak to rozumiec zla wykorzystana linia 0?? co trzeba zrobic?

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „SheetCam”