Opis funkcji PIKO CNC
Opis funkcji PIKO CNC
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Re: Opis funkcji PIKO CNC
Potencjalnie jest "Zostaw naddatek 1mm" - trzeba wyzerować.
Jeśli nie to, to coś jest niedograne ze średnicą freza.
Jeśli nie to, to coś jest niedograne ze średnicą freza.
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 10
witam
Dziekuje za poprzednie podpowiedzi są one dla mnie bardzo pomocne .Mam kolejny problem. Jak najlepiej pozycjonować detal.. np rysuje kolo w cam-e o średnicy 30 mm. następnie wycinam go na frezarce. Jeśli chcę powiększyć ten otwór np do 35 mm to w cam-e robię transformację do rozmiaru i element zmienia swoją pozycję na stole. Jak to zrobić żeby później to koło wyciąć idealnie (środki kół żeby się pokrywały?
Dziekuje za poprzednie podpowiedzi są one dla mnie bardzo pomocne .Mam kolejny problem. Jak najlepiej pozycjonować detal.. np rysuje kolo w cam-e o średnicy 30 mm. następnie wycinam go na frezarce. Jeśli chcę powiększyć ten otwór np do 35 mm to w cam-e robię transformację do rozmiaru i element zmienia swoją pozycję na stole. Jak to zrobić żeby później to koło wyciąć idealnie (środki kół żeby się pokrywały?
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
w camie rysując koło podajesz pozycję środka w zakładce po lewo, rysując większe podaj tą samą pozycje środka.
Profesjonalnie zajmuję się amatorstwem...
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 11
- Kontakt:
Lub narzędziem typu skala, uprzednio zaznaczając punkt referencyjny na środku okręgu.
Robert
Robert