Opis funkcji PIKO CNC
Opis funkcji PIKO CNC
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 10
Re: Opis funkcji PIKO CNC
Witam.
Czy jest mozliwosc powiekszenie obiektu zawierajacego luki bez propotcji. X w stosunku do Y. Teraz robie to przez przeksztalcenie obiektu na odcinki ale nie jestem zadowolony z efektow)
Czy jest mozliwosc powiekszenie obiektu zawierajacego luki bez propotcji. X w stosunku do Y. Teraz robie to przez przeksztalcenie obiektu na odcinki ale nie jestem zadowolony z efektow)
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 11
- Kontakt:
mel111 pisze:Teraz robie to przez przeksztalcenie obiektu na odcinki ale nie jestem zadowolony z efektow)
A zamieniasz następnie w łuki?
Robert
-
Dziekuje za wskazuwke nie robilem tego ( myslalem ze odcinkow nie mozna juz zmieniac na luki). Mam jeszcze pytanie czy jest mozliwosc importowania sposobu obrobki i geometri do innego projektu w cam?
-
- Kontakt:
mel111 pisze: czy jest mozliwosc importowania sposobu obrobki i geometri do innego projektu w cam?
Co rozumiesz import sposobu obróbki?
Jeżeli masz na myśli szablony w których zapisane są parametry dla danej obróbki, to tak. PPM w oknie z parametrami i otwórz szablon.
Robert
-
Robię napis przez wybieranie na głębokość 10 mm. Następnie w nowym projekcie rysuje jakiś kwadrat i chcę dodać ten napis ale już z gotowym sposobem obróbki (wybór freza , predkość itp.)
-
- Kontakt:
No to zwykły import (druga ikona od lewej w cam'ie) wcześniej zapisanego cam'a.
Robert
Robert
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 4
ZUSu to nie obchodzi. A maszyna robić dużych rzeczy nie umie. Wczoraj dosłownie sprzed nosa przeszedł mi 3950x a tak prawdę mówiąc zastanawiam się nad 32 core. Jak proc kosztuje piątala płyta półtorej itp itd. to bieda se pozwolić zeby maszyna stała.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 4
Hej, Czy coś słychać w sprawie naprawy błędu obsługi "dużego" pliku ? Stoi pod znakiem zapytania zakup klucza extended który de facto jest bezużyteczny.