Opis funkcji PIKO CNC

Opis funkcji PIKO CNC

Dyskusje dotyczące działania obsługi programu PikoCNC

mel111
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 8
Posty: 9
Rejestracja: 02 lut 2020, 14:17

Re: Opis funkcji PIKO CNC

#21

Post napisał: mel111 » 05 sie 2020, 01:18

Witam.
Czy jest mozliwosc powiekszenie obiektu zawierajacego luki bez propotcji. X w stosunku do Y. Teraz robie to przez przeksztalcenie obiektu na odcinki ale nie jestem zadowolony z efektow)




RobWan
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 9
Posty: 1568
Rejestracja: 17 paź 2004, 20:49
Lokalizacja: Swarzędz
Kontakt:

Re: Opis funkcji PIKO CNC

#22

Post napisał: RobWan » 05 sie 2020, 09:04

mel111 pisze:Teraz robie to przez przeksztalcenie obiektu na odcinki ale nie jestem zadowolony z efektow)

A zamieniasz następnie w łuki?

Robert


mel111
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 8
Posty: 9
Rejestracja: 02 lut 2020, 14:17

Re: Opis funkcji PIKO CNC

#23

Post napisał: mel111 » 06 sie 2020, 00:23

Dziekuje za wskazuwke nie robilem tego ( myslalem ze odcinkow nie mozna juz zmieniac na luki). Mam jeszcze pytanie czy jest mozliwosc importowania sposobu obrobki i geometri do innego projektu w cam?


RobWan
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 9
Posty: 1568
Rejestracja: 17 paź 2004, 20:49
Lokalizacja: Swarzędz
Kontakt:

Re: Opis funkcji PIKO CNC

#24

Post napisał: RobWan » 06 sie 2020, 09:26

mel111 pisze: czy jest mozliwosc importowania sposobu obrobki i geometri do innego projektu w cam?

Co rozumiesz import sposobu obróbki?
Jeżeli masz na myśli szablony w których zapisane są parametry dla danej obróbki, to tak. PPM w oknie z parametrami i otwórz szablon.

Robert


mel111
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 8
Posty: 9
Rejestracja: 02 lut 2020, 14:17

Re: Opis funkcji PIKO CNC

#25

Post napisał: mel111 » 06 sie 2020, 23:53

Robię napis przez wybieranie na głębokość 10 mm. Następnie w nowym projekcie rysuje jakiś kwadrat i chcę dodać ten napis ale już z gotowym sposobem obróbki (wybór freza , predkość itp.)


RobWan
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 9
Posty: 1568
Rejestracja: 17 paź 2004, 20:49
Lokalizacja: Swarzędz
Kontakt:

Re: Opis funkcji PIKO CNC

#26

Post napisał: RobWan » 07 sie 2020, 00:21

No to zwykły import (druga ikona od lewej w cam'ie) wcześniej zapisanego cam'a.

Robert


bartekn86
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 4
Posty: 236
Rejestracja: 30 kwie 2018, 20:24
Lokalizacja: Radzionkow
Kontakt:

Re: Opis funkcji PIKO CNC

#27

Post napisał: bartekn86 » 18 sie 2020, 19:08

Cześć
Coś słychac w sprawie poprawy obsługi "dużych" plików ?


RobWan
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 9
Posty: 1568
Rejestracja: 17 paź 2004, 20:49
Lokalizacja: Swarzędz
Kontakt:

Re: Opis funkcji PIKO CNC

#28

Post napisał: RobWan » 18 sie 2020, 19:14

Daj spokój, przecież są wakacje. :-)

Robert


bartekn86
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 4
Posty: 236
Rejestracja: 30 kwie 2018, 20:24
Lokalizacja: Radzionkow
Kontakt:

Re: Opis funkcji PIKO CNC

#29

Post napisał: bartekn86 » 18 sie 2020, 19:59

ZUSu to nie obchodzi. A maszyna robić dużych rzeczy nie umie. Wczoraj dosłownie sprzed nosa przeszedł mi 3950x a tak prawdę mówiąc zastanawiam się nad 32 core. Jak proc kosztuje piątala płyta półtorej itp itd. to bieda se pozwolić zeby maszyna stała.


bartekn86
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 4
Posty: 236
Rejestracja: 30 kwie 2018, 20:24
Lokalizacja: Radzionkow
Kontakt:

Re: Opis funkcji PIKO CNC

#30

Post napisał: bartekn86 » 25 sie 2020, 17:46

Hej, Czy coś słychać w sprawie naprawy błędu obsługi "dużego" pliku ? Stoi pod znakiem zapytania zakup klucza extended który de facto jest bezużyteczny.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „PikoCNC”