Zębatka - adapter
Re: Zębatka - adapter
Zrobiłeś czym miałeś. Ja robiłem na obwiedniówce frezem ślimakowy m1, 5 (bo taki był) i tak dobrałem parametry koła że zazębiło się z modułem 1,25.Miała być naprawa awaryjna do skończenia roboty, a działa kilka lat płynnie i nie hałasuje.
Koło było o zębach śrubowych.
Koło było o zębach śrubowych.
,, Iditi na ch. j" maciąg.
PO to dno -aksjomat. Wszystko ma swoje miejsce - Wyborcza, w każdym kiblu! ***** konfederusków.
PO to dno -aksjomat. Wszystko ma swoje miejsce - Wyborcza, w każdym kiblu! ***** konfederusków.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 16
- Kontakt:
Bo trzeba sobie robotę usprawnić
Takie tez mi się zdarza robić ale nie twierdzę , że się zazębi z innym modułem 
Dodane 6 minuty 42 sekundy:

Dodane 6 minuty 42 sekundy:
Twój geniusz sprowadził się do wykonania koła m1.25 frezem m-1.5.

Auuuuuutorytecie. Jeśli to koło zazębiało się również z modułem 1,5,to jaki miało moduł 1,25,czy 1,5?
Jescze mało wiesz o kołach zębatych.
Jescze mało wiesz o kołach zębatych.
-
- Kontakt:
Jak to było ? Aha, kłamstwo powtarzane odpowiednią ilość razy staje się prawdą objawioną

A ty o fizyce

Wężykiem, Jasiu, wężykiem

-
- Posty w temacie: 7
orion32 pisze:Ja robiłem na obwiedniówce frezem ślimakowy m1, 5 (bo taki był) i tak dobrałem parametry koła że zazębiło się z modułem 1,25.
W takim razie jedyna możliwość to mniejsze albo większe skręcenie freza względem prawidłowego kąta. Natomiast tak czy siak to zarys zęba i tak będzie zły bo frez będzie pracował jak przekrzywiona zebatka. Zgadłem?

skasowałem wycieczkę osobistą
kamar
Impusie 3-Dobrze kombinujesz. . Gitarą skrętu jednak nie kombinowałem, bo za dużo zabawy. Odpowiedzią jest korekcja. Wiesz jaka jest konstrukcja przekładni elektronarzędzi, więc na resztę łatwo wpaść. Gdyby to były zęby proste, pewnie by się podstawiły,przy śrubowych zanim wyszedł jeden, drugi był już częściowo we wrębie.
Miało być zawiązanie buta dżdżownicą, wyszło lepiej, niż się spodziewałem i o wiele trwałej, niż się spodziewałem.
Gdyby komuś przyszło rozebrać tę przekładniie i dorobić koło, to by zwariował nie mogąc ustalić modułu.
kamar
Impusie 3-Dobrze kombinujesz. . Gitarą skrętu jednak nie kombinowałem, bo za dużo zabawy. Odpowiedzią jest korekcja. Wiesz jaka jest konstrukcja przekładni elektronarzędzi, więc na resztę łatwo wpaść. Gdyby to były zęby proste, pewnie by się podstawiły,przy śrubowych zanim wyszedł jeden, drugi był już częściowo we wrębie.
Miało być zawiązanie buta dżdżownicą, wyszło lepiej, niż się spodziewałem i o wiele trwałej, niż się spodziewałem.
Gdyby komuś przyszło rozebrać tę przekładniie i dorobić koło, to by zwariował nie mogąc ustalić modułu.
-
- Kontakt:
Przestało mnie to bawić , każda nastepna wycieczka pociagnię za sobą ostrzeżenia. I zaś będzie płacz za prześladowania.
To może dla konsekwencji skasuj także swoje wycieczki osobiste.
-
- Kontakt:
Zgadłeś, tylko nie zapominaj , że zmieniając kąt zmieniasz moduł rzeczywisty koła śrubowego

Wiem, że łatwo wierzysz w różne zjawiska paranormalne ale zazębiać się mogą tylko koła o takich samych modułach.