TUM-25B "reanimacja"
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 89
Re: TUM-25B "reanimacja"
Poszukuje schematu elektrycznego do Tuma, którego panel sterujacy nie byl wyposażony w przycisk STOP zwalniający sprzęgło.
W mojej tokarce byl oryginalny panel z przyciskami: start/stop pompa chlodziwa, silnik główny, awaryjny, oświetlenie, kontrolka zasilania i włącznik główny.
W mojej tokarce byl oryginalny panel z przyciskami: start/stop pompa chlodziwa, silnik główny, awaryjny, oświetlenie, kontrolka zasilania i włącznik główny.
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 25
Tak by łoże poruszało się lekko a pomiędzy łożem a listwą nie było luzu.
Ja również stałem się szczęśliwym posiadaczem tumki. W stanie technicznym jak większość. Łoże jest wytarte 4 dyszki ale poza tym wygląda jakby ktoś na nim gwoździe prostował. Tokarka jest juz po jakimś remoncie ale nie wiem czy łoże było szlifowane. Mógłby ktos powiedzieć jaka była grubość tylnej prowadnicy łoża?
Ja również stałem się szczęśliwym posiadaczem tumki. W stanie technicznym jak większość. Łoże jest wytarte 4 dyszki ale poza tym wygląda jakby ktoś na nim gwoździe prostował. Tokarka jest juz po jakimś remoncie ale nie wiem czy łoże było szlifowane. Mógłby ktos powiedzieć jaka była grubość tylnej prowadnicy łoża?
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 89
Czyli na wyczucie....arkadiusz525 pisze: ↑14 sty 2020, 01:21Tak by łoże poruszało się lekko a pomiędzy łożem a listwą nie było luzu.
Mógłby ktos powiedzieć jaka była grubość tylnej prowadnicy łoża?
Prowadnice mogę Ci pomierzyć ale ja mam już wyklejkę :/
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
tuma nie trzeba wyklejać...
wystarczy powiercić nowe otwory, popodkładać blaszki pod listwy zębate, obniżyć śruby z supportem i tyle
wystarczy powiercić nowe otwory, popodkładać blaszki pod listwy zębate, obniżyć śruby z supportem i tyle
-
Interesuje mnie wymiar tylnej prowadnicy łoża, po której porusza się suport. Bez znaczenia czy jest wyklejka czy nie. Ja w swojej mam wyklejke z tekstolitu przyklejonego na sylikon sanitarny, podkładki pod listwa zebata, oraz pomiedzy suportem a skrzynka suportu....
-

Stosujecie jakies uszczelnienia pomiedzy skrzynka suportu a suportem?
Czym wklejacie rurki smarujace w suport?
Czym przyklejacie turcite?