Patrze na te silniki 8Nm i widzę, że one mają oś o średnicy 14mm. To więcej niż średnica dna gwintu dla śruby 16-stki.
Czy mogę złożyć sprzęgło z takich piast:
Słuchajcie
Jak rozwiązać mocowanie silnika Y do ramy? Początkowo myślałem on przygotowaniu pionowej powierzchni, przykręceniu do niej obrobionej płyty aluminiowej i do niej silnika:
Ale wydaj mi się, że takie rozwiązanie będzie kłopotliwe dla frezera.
Patrzyłem też na gotowe Mocowania Silnika na EBMiA , ale dedykowane do silnika 8Nm mocowanie NEMA34 MBA15-F z kołnierzem Φ 73mm ma mocowanie dla bloku łożyskującego FK15, a ja potrzebuję dla śruby 16-stki FK10.
prosta sprawa, przecież możesz baze pod blok łozyskowy przedluzyc do tylnego profilu, a zamiast tej bachy od silnika to wytoczyć sobie taką kosteczkę na flansze silnika i ją przykręcic do bazy od góry tak jak ów blok łożyskowy
ja bym kupil dluższą śrubę, co prawda w sprzedazy były tez takie sprzegła z dluga tuleją, silnik mozesz zamocowac z tyłu i nie musi byc w osi, bo w koncu wszystkie błedy montazu załatwia sprzęgło kłowe, na zasadzie po co sie pieprzyc
Ja bym się nie przejmował i zrobił tak jak pierwotnie założyłeś. Tej powierzchni na uchwyt silnika nie trzeba frezować. Jak silnik wyjdzie lekko przekoszony to skorygujesz to cieniutkimi podkładkami. Po co sobie utrudniać życie?
Witam
Dziękuję za odpowiedź.
Super. Więc sprawa mocowania silnika załatwiona.
Korci mnie jeszcze jedna rzecz: Na youtube widziałem jak użytkownik Jarek Ostaszewski prezentuje swoją drewniana maszynę, a w niej głowicę laserową PLH3D 6W.
Bardzo mi się on podoba. Co prawda sklejki tym nie przetnę, ale wypalać zdjęcia w sklejce, to chyba spokojnie. Rownież z grawerowaniem w pleksi powinno iść ładnie.
Do tego producent jest z Polski, chociaż nie wiem czemu jego strona wyświetla mi się po angielsku. Myślę o czymś takim: