Nakielkowanie jak ?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
Re: Nakielkowanie jak ?
strikexp pisze:Nakiełek na takim uchwycie nie jest potrzebny, można odciąć końce materiału. Ale jak materiału szkoda to można złapań w dwa uchwyty, przetoczyć środek a potem podstawić podtrzymkę i nawiercić konikiem nakiełek.
Chyba nie było w historii forum większego bajkopisarza niż Ty. Głupoty jakie wypisujesz nie mają końca i to w każdym temacie. Gdybyś był technologiem w jakimś zakladzie to ów zaklad by splajtował na same oprzyrządowanie a póżniej z marnowania materialów i narzędzi.
100 razy wolałbym zrobić kieł wewnętrzny niż jakiś obrotowy uchwyt mocowany do konika. Weż czasem pomyśl...
-
- Posty w temacie: 7
Albo naoglądał się maszyn z przechwytemallegromtn pisze: ↑25 sty 2018, 10:08Pewnie koledze chodził po głowie łożyskowany uchwyt tokarski mocowany w koniku. Nie mam pojęcia czy coś takiego się w ogóle stosuje.

-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
stosuje się stosuje rzadko ale stosuje wykonywane są na zamówienie , gdy pracowałem a Finlandii przy ich pomocy toczyliśmy roznego rodzaju tuleje jak i surowe rury których nie można było podeprzeć podtrzymką i to o dość znacznych gabarytach w granicach do 10 m i średnicy 2 mallegromtn pisze:Pewnie koledze chodził po głowie łożyskowany uchwyt tokarski mocowany w koniku. Nie mam pojęcia czy coś takiego się w ogóle stosuje.
szuler
-
- Posty w temacie: 4
W Skandynawii to mają nawet ciężarówki które same tną i rozładowywują drewno a raczej grube gałęzie. A w Polsce nadal uważa się że to musi robić 3 maszyny z operatorami i jeszcze dwóch do patrzenia i machania z boku.
Skutek taki że Szweda stać na nowiutką ciężarówkę i jeździ na wakacje do Francji a Polak się zastanawia czy remontować gruchota którym jeździ czy może kupić telewizor bo stary już ledwo zipie.
To co pokazałem było błędne nie dlatego że jest bajką, ale dlatego że pokazałem niełożyskowane uchwyty.
A teraz sobie policzcie ile więcej wałów wykonacie dzięki takiemu sprzętowi w ciągu 24h.
Przypominam że jest to tylko ciekawostka do specyficznej produkcji.
Skutek taki że Szweda stać na nowiutką ciężarówkę i jeździ na wakacje do Francji a Polak się zastanawia czy remontować gruchota którym jeździ czy może kupić telewizor bo stary już ledwo zipie.
To co pokazałem było błędne nie dlatego że jest bajką, ale dlatego że pokazałem niełożyskowane uchwyty.
A teraz sobie policzcie ile więcej wałów wykonacie dzięki takiemu sprzętowi w ciągu 24h.
Przypominam że jest to tylko ciekawostka do specyficznej produkcji.
-
- Posty w temacie: 7
Tutaj coś na temat: od 12,2-tej minuty
https://youtu.be/4i0g8vWeliI?t=740
Tylko maszyna wykorzystana do tego spora
https://youtu.be/4i0g8vWeliI?t=740
Tylko maszyna wykorzystana do tego spora