TSA-16 remont
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 25

Klin /listwa, przypominający płaskownikEdward7979 pisze:Jak wróce z pracy to wieczorem sprubóję to wyjąć, tylko jak w którą stronę i czym?
Czy ten ,,klin" to rzeczywiście klin czy płaskownik?
Z pozycji operatora wyciągniesz go do siebie popukując uprzednio od tej strony z której wystaje .
Swoją drogą to sporo wystaje 🙂
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 12
-
-
- Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 49
Witam ponownie.
W swoim egzemplarzu najpierw wybiłem tulejkę ślizgową od strony gitary, tą po lewej na Twoim zdjeciu. Następnie po wysunięciu łącznika napędu śruby pociągowej, choinkę bez problemu wyciągnąłem z obudowy, odchylając ją najpierw od strony wspomnianej tulejki. Nie polecam wybijania całego wałka z kół zębatych. Tym sposobem można więcej popsuć niż naprawić. Zresztą demontaż tej części jest bezcelowy.
W swoim egzemplarzu najpierw wybiłem tulejkę ślizgową od strony gitary, tą po lewej na Twoim zdjeciu. Następnie po wysunięciu łącznika napędu śruby pociągowej, choinkę bez problemu wyciągnąłem z obudowy, odchylając ją najpierw od strony wspomnianej tulejki. Nie polecam wybijania całego wałka z kół zębatych. Tym sposobem można więcej popsuć niż naprawić. Zresztą demontaż tej części jest bezcelowy.
-