To nie żarty - pamiętam swoje praktyki "dziesiąt" lat temu w firmie produkującej m.in. krajalnice do chleba. Mieli tam taki elektryczny piec do noży. I raz włożyłem sobie noże do tego pieca, oczywiście metalowymi szczypcami, oczywiście stojąc na drewnianym podeście. Tylko że drzwiczki miały tendencję do samodzielnego zamykania, więc je przytrzymałem drugą rękąbujaka pisze:no intuicja byłego hartownikaacetylenek pisze:tyle że nie wiem po czym kolega stwierdza że go nie ma(zgadłem), krańcówką przy drzwiczkach się w praktyce naprawdę przydaje bo jak się wyciąga wsad pogrzebaczem to nieraz można zahaczyć niechcący o spirale.
Piec elektryczny 250x250x300
-
jacek-1210
- ELITA FORUM (min. 1000)

- Posty w temacie: 1
Tagi:
-
mirek43
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)

- Posty w temacie: 3
Witam po dość długiej przerwie.Ale właśnie robiłem ten indukcyjny piecyk.Dziękuję "Roman" za". trzymanie kciuków"Jest uruchomiony i działa.Pracuje na częstotliwości 90khz.Cewka robocza ma fi;=30mm.Moc generatora max2kw.Rurkę3/4;"grzeje powyżej temperatury przemian w30sek, ale wałek fi;27mm w 4 min.Trochę nie spełnia moich oczekiwań, bo ja chciałem hartować powierzchniowo.Na razie musi starczyć może póżniej zrobię lepszy. Jak zrobię fotki, to pokażę.Pozdrawiam Mirek43.
-
acetylenek
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)

- Posty w temacie: 8