Perforex BC 2001 S
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 6
Perforex BC 2001 S
Witam wszystkich.
Jak w temacie problem mam z frezowaniem/skrawaniem otworów w obudowach szaf ze stali zwykłej nie mówiąc już o stali nierdzewnej.
Maszynę szef zakupił ze Słowacji. Na wyposażeniu tejże maszyny był frez zgrubny
Holex 19 2850 link do katalogu: https://www.hoffmann-group.com/PL/pl/pe ... N/p/192850
Czytam,szukam,liczę próbuję i efekt jest mizerny. Jak nie spalony frez to otwór.
Stosując się do danych katalogowych freza wyliczyłem iż n(liczba obrotów/min) wyniesie 2920 a vf (prędkość posuwu) 52,56 mm/min. Czy te dane są prawidłowe?
Kolejnym problemem jest ustawienie tychże wartości, są regulowane na potencjometrach, obroty wyliczyłem dzięki tabliczce znamionowej i danych katalogowych falownika. Za to z posuwem mam już problem. Maszyna do frezowania korzysta z G CODE.
Poniżej załączam kilka zdjęć. Proszę was o pomoc. Jeśli brak jakiś informacji albo zdjęć proszę o info i postaram się w miarę możliwości je uzupełnić.
Pozdrawiam.
Jak w temacie problem mam z frezowaniem/skrawaniem otworów w obudowach szaf ze stali zwykłej nie mówiąc już o stali nierdzewnej.
Maszynę szef zakupił ze Słowacji. Na wyposażeniu tejże maszyny był frez zgrubny
Holex 19 2850 link do katalogu: https://www.hoffmann-group.com/PL/pl/pe ... N/p/192850
Czytam,szukam,liczę próbuję i efekt jest mizerny. Jak nie spalony frez to otwór.
Stosując się do danych katalogowych freza wyliczyłem iż n(liczba obrotów/min) wyniesie 2920 a vf (prędkość posuwu) 52,56 mm/min. Czy te dane są prawidłowe?
Kolejnym problemem jest ustawienie tychże wartości, są regulowane na potencjometrach, obroty wyliczyłem dzięki tabliczce znamionowej i danych katalogowych falownika. Za to z posuwem mam już problem. Maszyna do frezowania korzysta z G CODE.
Poniżej załączam kilka zdjęć. Proszę was o pomoc. Jeśli brak jakiś informacji albo zdjęć proszę o info i postaram się w miarę możliwości je uzupełnić.
Pozdrawiam.
- Załączniki
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 4
Mowiles o frezowaniu otworow, a tam sa rowki z tego co widze.
Jakie so wymiary tych rowkow/otworow
Taki frez do tego to raczej nie polecam.
Raczej cos takiego.

Jezeli srednica tego freza jest 12 mm to obroty mi wychodza 1394 rpm
posow wychodzi mi okolo 100 mm/min
Jakie so wymiary tych rowkow/otworow
Taki frez do tego to raczej nie polecam.
Raczej cos takiego.

Jezeli srednica tego freza jest 12 mm to obroty mi wychodza 1394 rpm
posow wychodzi mi okolo 100 mm/min
Nie ma głupich pytań, są tylko głupcy którzy ich nie zadają...
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 6
Ogolnie wycinane będą otwory okrągłe 22,5mm oraz prostokątne o wymiarach 197 na 141 i wiele innych (aparatura sterownicza na drzwi , typu panele dotykowe , lampki, przyciski)
Średnica freza jest 6mm
[ Dodano: 2017-01-04, 07:59 ]
rc666, mógbym prosić o podanie jakiś konkretniejszych informacji/link freza którego zdjęcie wstawiłeś?
Średnica freza jest 6mm
[ Dodano: 2017-01-04, 07:59 ]
rc666, mógbym prosić o podanie jakiś konkretniejszych informacji/link freza którego zdjęcie wstawiłeś?