Budowa tokarki
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 1
Witam,
niech kolega prześledzi wątek MIKIego
https://www.cnc.info.pl/topics56/tokark ... t37283.htm
to da więcej niż dyskusje:)))
Pozdrawiam,
niech kolega prześledzi wątek MIKIego
https://www.cnc.info.pl/topics56/tokark ... t37283.htm
to da więcej niż dyskusje:)))
Pozdrawiam,
Pozdrawiam,
Dziejo
Dziejo
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 12
Fajnie to sobie wymyślił, ale mógł znaleźć kogoś w pobliżu z wibroprasą to by mu o wiele ładniej ten odlew zrobili. No i konstrukcyjnego betonu nalać a nie własny bełt. Byłby jeszcze bardziej lity i powierzchnia betonu byłaby gładka jak pupa niemowlaka.
To nie byłby duży koszt, podejrzewam, że u mnie lokalny producent bloczków oraz stropów zrobiłby to po kosztach z samej ciekawości
To nie byłby duży koszt, podejrzewam, że u mnie lokalny producent bloczków oraz stropów zrobiłby to po kosztach z samej ciekawości

Ostatnio zmieniony 23 sie 2016, 09:46 przez szopenn, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 12
Roman, gość się nie zastanawiał tylko zrobił maszynę, coś tam sobie założył i działa... pokazuje wszystkim to też dobrze, jestem pewny że gdyby uderzył na forum z pomysłem to 90% byłaby na nie bo to bo tamto, bo nieprzeliczone, niewyliczone i rysunek techniczny krzywy.
Cała rzecz też w tym, że jak mu wibracje spowodują rozpad maszyny to formę ma, wrzuci kilka worków znowu zaprawy, mechanikę przełoży i eja do przodu
Co do betonów to nie wiem czego on użył, może sprowadził jakąś mieszankę z taiwanu gdzie budują pod trzęsienia ziemi to nic raczej tego nie ruszy a takie toczenie to będzie betka. Może nawet gość opatentuje specjalną mieszankę do odlewu tokarki z betonu i zbije na tym fortunę
Cała rzecz też w tym, że jak mu wibracje spowodują rozpad maszyny to formę ma, wrzuci kilka worków znowu zaprawy, mechanikę przełoży i eja do przodu

Co do betonów to nie wiem czego on użył, może sprowadził jakąś mieszankę z taiwanu gdzie budują pod trzęsienia ziemi to nic raczej tego nie ruszy a takie toczenie to będzie betka. Może nawet gość opatentuje specjalną mieszankę do odlewu tokarki z betonu i zbije na tym fortunę