Budowa frezarki do drewna 2400 x 1500 Opinie!!:)
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 28
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 25
- Kontakt:
paszczak na hybrydach, paszczakowa plazma tez, pewnie w przyszlym tyg pojade na montaż belki na ramie - taka tam 2,3x6,5m pola roboczego z mokrym stolem.
oś przesuwu belki jest na jednym silniku, po to jest ten wspolny wal, ze nie tylko likwidujemy potencjalne bledy przekoszenia, to przy okazji mamy dużą dynamike i cichobieznośc napędu.
oś przesuwu belki jest na jednym silniku, po to jest ten wspolny wal, ze nie tylko likwidujemy potencjalne bledy przekoszenia, to przy okazji mamy dużą dynamike i cichobieznośc napędu.
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 28
-
- Kontakt:
a co za tajemnica z kasą, masz na allegro w pi*** ploterów i wszyscy zachwalają swoje wypociny, najlepsze są teksty z terminami nowomowy podworkowej, no ale kij tam, skoro ludziki sie nie przejmuja takimi drobiazgami i patrzą na samą konstrukcję.
Hybrydy nie są jakos komicznie drogie, taka szafka na 3 osie plus falownik w srodku, plus same hybrydki 8Nm i jakies wrzecionko to pi razy oko to w granicach 15 tys, zalezy gdzie i u kogo
jesli chodzi o koszt calego paszczaka to na mojej stronce firmowej podałem na głownej stronie, a że ja tu na forum mam pozwolenie na reklamowanie się, chociaz tego nie robie, to moge podac adres stronki, zresztą jest w wizytówce
www.soltysdesign.pl
na glownej wisi paszczak z ceną, w realizacjach posprzatalem i wywalilem cały bajzel 90 maszyn i wsadziłem jedynie 9 ciekawszych hehe
Hybrydy nie są jakos komicznie drogie, taka szafka na 3 osie plus falownik w srodku, plus same hybrydki 8Nm i jakies wrzecionko to pi razy oko to w granicach 15 tys, zalezy gdzie i u kogo
jesli chodzi o koszt calego paszczaka to na mojej stronce firmowej podałem na głownej stronie, a że ja tu na forum mam pozwolenie na reklamowanie się, chociaz tego nie robie, to moge podac adres stronki, zresztą jest w wizytówce
www.soltysdesign.pl
na glownej wisi paszczak z ceną, w realizacjach posprzatalem i wywalilem cały bajzel 90 maszyn i wsadziłem jedynie 9 ciekawszych hehe
Ostatnio zmieniony 14 lip 2016, 18:09 przez bartuss1, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 5
No w samochodzie stosowane są napinacze i to właśnie z tego powodu. Więc porównanie średnie
.
Bardziej chodziło mi o nawroty i spowodowane tym "luzy". Nie myśl że próbuje cię atakować poprostu sam przymierzam sie do modernizacji mojego ploterka DIY,który kupiłem i jest na jednej śrubie tocznej 2005. Z poczatku zamierzałem dołożyć drugą śrubę, ale to nie wyeliminuje problemu calkowicie jak wiadomo. Dlatego pytam.

Bardziej chodziło mi o nawroty i spowodowane tym "luzy". Nie myśl że próbuje cię atakować poprostu sam przymierzam sie do modernizacji mojego ploterka DIY,który kupiłem i jest na jednej śrubie tocznej 2005. Z poczatku zamierzałem dołożyć drugą śrubę, ale to nie wyeliminuje problemu calkowicie jak wiadomo. Dlatego pytam.
-
- Kontakt:
a tam atakować, zrobilem na pasach chyba z 20 maszyn już, luzu nawrotnego nie ma, dlatego wlasnie robie na pasach, dokładność jednak zalezy od naciagu pasów, nie mogą wisieć ale tez nie nalezy ich naciągac zbyt mocno, przełozenie z napędu bezposredniego na pośredni to zwykle 1:3 lub 1:4
a no i krokowośc sterowników podzial 1:40 najlepiej, grunt żeby otrzymać na wyjsciu cos w poblizu 100 impulsow czy tam kroków na 1mm
a no i krokowośc sterowników podzial 1:40 najlepiej, grunt żeby otrzymać na wyjsciu cos w poblizu 100 impulsow czy tam kroków na 1mm