no dobra dosyć tutaj

Na jednej płycie miałem słabe kondensatory i tez szalało. Część była lekko spuchniętych część słabiutka. Po wymianie wszystko wróciło do normy. Te płyty są już stare po wielu latach pracy. Często mają słabiutkie kondensatory i wtedy są różne jajca. Od nie odpalania za każdym razem do nawet braku PS2 czy USB. Sprawdź, a najlepiej wymień wszystkie kondensatory na płycie. Powinno się znacznie poprawić. Ewentualnie ma gość na allegro płyty do GX270 po parę groszy. Kupiłem dwie i chodzą bez zarzutu.adam Fx pisze:Jak to robicie że GX270 osiąga przyzwoite wyniki? męczę tego kompa a on uparcie zaczyna test pięknie bo ok 6000 ale kończy ok 28000
dałem osobna grafikę, zainstalowałem najnowszego linuxcnc, zaktualizowałem bios 07
nie wiem jak wyłączać HT (jeśli w ogóle jest) ani jak SMI
nie nada...dragon44 pisze:Witam
Z racji tego, że wypadłem z nowinek i nie znam kompletnie obecnego rynku zwracam się do Was z prośbą o weryfikacje zestawu. Trochę dzisiaj pogrzebałem, ale wolałbym uniknąć niespodzianek. Może na starcie moje oczekiwania:
-nowe
-tanie
-tylko do linuxcnc, sterownik mesa 5i25 i 7i77 (sterowanie po +-10V)
Rakieta to nie musi być, ale ma chodzić jak brzytwaWstępnie 2x3GHz, z 4GB RAM, jakiś mały SSD i obowiązkowo PCI do karty 5i25. Grafika oczywiście zintegrowana. Przeglądając internet początkowo szukałem coś z Intela, socket 1151, ale procesor to jakieś 300 zł i drugie tyle płyta główna, bo ciężko o jakąć z PCI. Sprawdziłem AMD socket FM2 i procesory chodzą po 150zł i drugie tyle płyta. Do tego większość mATX ma PCI.
Licząc koszty: procek AMD 150 i drugie tyle płyta głowna. Pamięć 1333 MHz Cl9, dwie kości po 2GB - jakieś 120zł. Dysk SSD 32 GB to kolejne 150. Do tego zasilacz 50zł. Razem mam dość fajny zestaw (tak mi się wydaje) za 620 złotych. Co o tym myślicie?
Procesor Richland FM2 AMD A4-4020 3.20GHz 1MB
Płyta główna ASROCK FM2A55M-HD+ DVI DDR3 FM2
Pamięć RAM GOODRAM 2GB DDR3 1333MHz CL9
Dysk SSD 2.5'' Intel 320 40GB
Nada się to?