Remont WS 15
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 3
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 22
Rolka napinacza paska jest prosta do demontażu. Z góry odkręcamy śrubkę M6 i ściągamy pokrywkę z nad łożyska 6202. Następnie bierzemy jakiś większy płaski Śrubokręt i podważamy od spodu całą rolkę. Rolka powinna zejść razem z łożyskmi, gdyż łożyska nie są aż tak ciasno osadzone na pręcie. żeby wybić łożyska że środka rolki to należy chwycić za młotek i pobijak. Od wewnątrz wkładamy pobijak i opieramy go na krawędzi łożyska, no i pobijamy młotkiem raz z jednej strony i przeciwnej.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 32
Co to znaczy prosty falownik?Dałoby się zestaw wytoczyć taniej niż montaż prostego falownika?
Jeśli skalarny to będziesz miał spadek momentu towarzyszący zmniejszaniu obrotów.
Jeśli jednak falownik będzie wektorowy to i tak nie uzyskasz tego samego co na kołach bo co prawda moment utrzymasz przy zmniejszaniu obrotów ale nie zwiększysz go, przynajmniej nie dużo. Koła jednak dają zwiększenie momentu przy niskich obrotach.
czilałt...
-
- Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 38
Hej, mam pytanie odnośnie klinów zabieraka, moje są ścięte pod kątem, a czy nie powinny być równe? Dorobiłem na szybkiego nowe na wzór starych ale chyba je wyrzucę bo coś jest nie tak. Czy ten rowek na klin w zabieraku powinien mieć promień na zew. ściance? Bo albo mam zrąbany zabierak od nowości albo to norma. Przez ten promień klin jest bardzo płytko osadzony w zabieraku. Taki kształt miały stare kliny z mojej ws15(te na górze), a te na dole to już dorobione, ale chyba za szybko. Zastanawiam się czy nie wypiłować tego promienia w rowku żeby klin był głębiej osadzony. Moje stare wrzeciono było bardzo rozklepane w rowkach, podejrzewam ze kliny mocno się gibały i uszkodziły je właśnie przez to. Jakieś pomysły, spostrzeżenia?

A na tym zdjęciu widać te promienie w rowkach.

A na tym zdjęciu widać te promienie w rowkach.

Moje projekty itp. http://s44.photobucket.com/user/rafalkmiec/profile
-
- Posty w temacie: 17
-
- Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 38
Moje również wyglądały identycznie, to są półfabrykaty do dalszej obróbki:) a jak tam Twój zabierak od środka wygląda? Tak samo jak mój? Pozdro;)
Moje projekty itp. http://s44.photobucket.com/user/rafalkmiec/profile
-
- Posty w temacie: 17