STAMOS SELECTION S-PLASMA 125CNC...czyli, łamać stereotypy.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 7
A ja mam pytanie czy ktos z Was rozkrecal przecinarke i jest w stanie zapodac zdjęcie plytki od sterwania cnc.
Pytam o to bo w shermanie jest niby jakieś wolne zlacze na jednej z plytek ale nikt nic nie wie na temat wyprowadzenia pinow na zewnątrz.
Pomyślałem sobie ze być mogą to być te same plytki i zlacza.
Pytam o to bo w shermanie jest niby jakieś wolne zlacze na jednej z plytek ale nikt nic nie wie na temat wyprowadzenia pinow na zewnątrz.
Pomyślałem sobie ze być mogą to być te same plytki i zlacza.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Witam kolegów
jestem producentem maszyn z napędami elektrycznymi i wierzcie mi że jest na to tyle praw i przepisów że głowa mała-ale do rzeczy
W twoim przypadku zwróciłbym sprzęt sprzedawcy i zażądał zadość uczynienia za straty moralne.
Albo druga ścieżka -- doniesienie do prokuratury o popełnieniu przestępstwa zagrażającemu życiu i zdrowiu obywateli.
Dali ci jakąś deklarację zgodności
jestem producentem maszyn z napędami elektrycznymi i wierzcie mi że jest na to tyle praw i przepisów że głowa mała-ale do rzeczy
W twoim przypadku zwróciłbym sprzęt sprzedawcy i zażądał zadość uczynienia za straty moralne.
Albo druga ścieżka -- doniesienie do prokuratury o popełnieniu przestępstwa zagrażającemu życiu i zdrowiu obywateli.
Dali ci jakąś deklarację zgodności
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 54
Sprzęt wyposażony był jedynie w skąpą instrukcję obsługi, żadnych deklaracji.
Zdaję sobie sprawę, że tego typu sprzęt jest zobligowany do posiadania takiej dokumentacji.
Jedyną deklaracją ze strony importera firmy Emaks a raczej producenta bo taka informacja widnieje na sprzęcie jest deklaracja CE cokolwiek to znaczy (China Export
). Jestem pewien, że sprzęt nie spełnia dyrektyw unijnych. No i nie zapominajmy o fachowcach z Emaks-a, którzy poświęcą łby ale stanowczo twierdzą, że sprzęt jest bezpieczny, działa właściwie, ect.
Moim celem jest przetestowanie i obiektywna opinia, tudzież przestroga. Jestem cierpliwym człowiekiem i poczekam. Z mojej strony to jeszcze nie koniec, przyjdzie czas i złożę doniesienie do Inspekcji Handlowej, oni będą wiedzieć co zrobić.
Nawiasem mówiąc, nie są koncernem VW
Dzięki za włączenie się do dyskusji!
Zdaję sobie sprawę, że tego typu sprzęt jest zobligowany do posiadania takiej dokumentacji.
Jedyną deklaracją ze strony importera firmy Emaks a raczej producenta bo taka informacja widnieje na sprzęcie jest deklaracja CE cokolwiek to znaczy (China Export

Moim celem jest przetestowanie i obiektywna opinia, tudzież przestroga. Jestem cierpliwym człowiekiem i poczekam. Z mojej strony to jeszcze nie koniec, przyjdzie czas i złożę doniesienie do Inspekcji Handlowej, oni będą wiedzieć co zrobić.
Nawiasem mówiąc, nie są koncernem VW

Dzięki za włączenie się do dyskusji!
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 9
Kolego karpik są dwa znaki CE na rynku. Różnią sie długością E a dokładniej środkowej nóżki E. prawidłowe CE ma krótszą środkową nozke a wlasnie normalne CE dokładnie jak napisałeś China Export ma CE proste tzn zwykły napis i E jest zwykłe. Popatrz na necie to, zobaczysz różnice. A jeśli chodzi o kontrolę to do tego jest PIH i NIK ale szału w karach nie ma niestety..... Sprzęt możesz reklamować na zasadzie niezgodności właściwości użytkowych z opisem i karta danych. Ewentualnie normalnie gwarancyjne ponieważ złącze CNC nie działa wg opisu.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 54
Różnią się długością nóżki i odstępem znaków od siebie. Jak by nie patrzeć jest to myk żeby oszukać klientów, a w razie pytań to nie CE tylko CE (China Export). CE jest to znak deklaracji że produkt jest zgodny z dyrektywami UE. Taki znak umieszcza importer, producent oświadczając, że produkt spełnia dyrektywy, a dyrektywy dokładnie określają który sprzęt powinien je spełniać.
jarucki niestety nie ma możliwości zrobienia zdjęć przez wentyle, tylko tyle co oko wsadziłem.
Płytka od przodu ma symbol HH-161-A1 i podpięte pod nią są bezpośrednio (+) masa, (-) palnik, * ARC START, HF i spust. Przewody od wyjścia CNC wchodzą w głąb za ściankę i nie widać do czego podłączone, na pewno nie bezpośrednio do wyjść +-.
Może po prostu miernikiem na płytce sprawdzaj napięcie, bez dzielnika powinno być identyczne jak na wyjściach i pojawiać się i znikać w tym samym czasie.
Przykro mi ale nawet na te moje dziadostwo nie chciałbym stracić gwarancji bo to nigdy nic nie wiadomo.
jarucki niestety nie ma możliwości zrobienia zdjęć przez wentyle, tylko tyle co oko wsadziłem.
Płytka od przodu ma symbol HH-161-A1 i podpięte pod nią są bezpośrednio (+) masa, (-) palnik, * ARC START, HF i spust. Przewody od wyjścia CNC wchodzą w głąb za ściankę i nie widać do czego podłączone, na pewno nie bezpośrednio do wyjść +-.
Może po prostu miernikiem na płytce sprawdzaj napięcie, bez dzielnika powinno być identyczne jak na wyjściach i pojawiać się i znikać w tym samym czasie.
Przykro mi ale nawet na te moje dziadostwo nie chciałbym stracić gwarancji bo to nigdy nic nie wiadomo.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
Też szukam jakiegos zródła no i na ebayu jest cos takiego i tylko do CNC
http://www.ebay.de/itm/NEU-PROFI-CNC-DR ... CUT-INVERT
http://www.ebay.de/itm/NEU-PROFI-CNC-DR ... CUT-INVERT