laser CO2
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 36
- Kontakt:
Halo. Dziękuję za odpowiedzi. Ostatnio miałem okazję do cięcia papieru (jak na rysunku). To jest mój pierwszy raz do cięcia takiej skomplikowanej grafiki przez urządzenie laserowe. Praca cięcia nie jest trudne. To jest wspaniałe. Ale mam coś pomylić: krawędź tnąca nie jest tak dobry. Mam spróbować 3 razy. Czy ktoś ma pomysł na ten temat?

Make a difference for our customers.
www.thunderlaser.com
www.thunderlaser.com
Tagi:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Halo. Dziękuję za odpowiedź. Czy możesz mi powiedzieć, co jest drukowanie termotransferowe? Nie wiem zbyt wiele o tej maszynie. I ja również wygrawerować sam obraz na inny rodzaj drewna. Jak pokazuje zdjęcie, efekt grawerowania nie jest tak czarny jak grawerowanie na MDF, ale nie najlepszy grawerowanie.

www.thunderlaser.com
www.thunderlaser.com
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 10
Thunder Laser, twój polski język jest coraz lepszy 
Termotransfer to (w dużym uproszczeniu) druk tonerem i zwykłą drukarką laserową z wyłączoną grzałką i dokonany na specjalnym materiale do transferu. Tak przygotowane zdjęcie przykłada się do materiału na które chcemy przenieść zdjęcie i tam dociska i wygrzewa - na przykład żelazkiem.

Termotransfer to (w dużym uproszczeniu) druk tonerem i zwykłą drukarką laserową z wyłączoną grzałką i dokonany na specjalnym materiale do transferu. Tak przygotowane zdjęcie przykłada się do materiału na które chcemy przenieść zdjęcie i tam dociska i wygrzewa - na przykład żelazkiem.
-
- Kontakt:
Witaj Abyss. Dziękuję fofr odpowiedź. Czy to znaczy, aby korzystać z urządzenia laserowe grawerowanie zdjęcie na jakiegoś innego materiału, takich jak żelazo? Tak. mój współpracownik miał spróbuj wygrawerować zdjęcia na powlekanego metalu. Obraz grawerowanie jest ładne. Może następnym razem mogę spróbować to zrobić. Oto film z grawerowanie na metalu:
http://www.thunderlaser.com/video/demon ... aving.html
http://www.thunderlaser.com/video/demon ... aving.html
www.thunderlaser.com
www.thunderlaser.com
-
- Kontakt:
Nowa lekcja nadszedł. Chodziło o grawerowanie na akrylu (PMMA). Podczas okresu badań, efekt grawerowania słowy akrylowych jest w porządku. Więc zrobiłem za pierwszym razem: 500mm / s prędkości do 15% energii. Grawerowanie jest złe (obraz 1) .the raz drugi jest również prędkość 500mm / s, moc wynosi 18%. grawerowanie jest lepiej, ale nie jest dobre.

-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Witam,
czytam wasze wypowiedzi i może zwrócę się z banalnym pytaniem i nieco odbiegającym od tematów wyżej: ale mam nadzieje, że ktoś pomoze:
chciałbym zająć sie zawodowo grawerka / wykonywaniem personalizowanych gadzetów...przede wszystkim w drewnie? Czy potrzebne jest wcześniejsze doświadczenie z laserami co2 żeby sobie z tym poradzić? Czy do takich projektów potrzebny jest laser z wysokiej półki o dużych parametrach - czy wystarczy mały/biurkowy z polem roboczym 600x300 / moc 12-60 wat??
będę wdzięczny za jakieś porady,
czytam wasze wypowiedzi i może zwrócę się z banalnym pytaniem i nieco odbiegającym od tematów wyżej: ale mam nadzieje, że ktoś pomoze:
chciałbym zająć sie zawodowo grawerka / wykonywaniem personalizowanych gadzetów...przede wszystkim w drewnie? Czy potrzebne jest wcześniejsze doświadczenie z laserami co2 żeby sobie z tym poradzić? Czy do takich projektów potrzebny jest laser z wysokiej półki o dużych parametrach - czy wystarczy mały/biurkowy z polem roboczym 600x300 / moc 12-60 wat??
będę wdzięczny za jakieś porady,