Frezarka konstrukcja stalowa
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Ciekaw jestem jak za pomocą tych śmiesznych gumowych rolek po których idzie linka, wyregulujesz prostopadłość, wg to zdjęcie które wstawiłeś to rury ciete na pewno nie drutem i strasznie krzywo..
Jeszce ciekawa sprawa czy potrzeba naddatek grubszy niż ta linka, czy nią da sie "frezowawać" albo bardziej piłować ( nie wiem jak to nazwać) powiedzmy 1mm warstwę bez ugięcia linki
Jeszce ciekawa sprawa czy potrzeba naddatek grubszy niż ta linka, czy nią da sie "frezowawać" albo bardziej piłować ( nie wiem jak to nazwać) powiedzmy 1mm warstwę bez ugięcia linki
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
Przepraszam, ale nie to zdięncie umiejciełem.Natan5064 pisze:Ciekaw jestem jak za pomocą tych śmiesznych gumowych rolek po których idzie linka, wyregulujesz prostopadłość, wg to zdjęcie które wstawiłeś to rury ciete na pewno nie drutem i strasznie krzywo..

-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
Na ścianie to liczy się śruby PASOWANE, zwykłe śruby liczy się na zerwanie (WIKI) .bartuss1 pisze:ale mechanicznie rzecz biorąc to tu pod uwagę musimy wziąc wyrwanie gwintu a nie rdzenia, połączenia gwintowe winno się projektowac tak aby glownie pracowaly na scinanie, jednakże wszechstronnośc zastosowania gwintow zmusza nas do okreslania sił zarówno na ukręcenie gwintu jak i siłę wzdlużna na wyrwanie. Nie ma tu o czym rozprawiać.
Pozdrawiam
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
hehe niuanse wikipedii nie biora pod uwage ze mówimy tu o siłach scinających względem wozków na szynach, a nie zwykłych połączeń statycznych narazonych na jakis tam staly kierunek oddzialywania.
i zanim wyslesz odpowiedz to może sprawdz wpierw co napisales, bo w pierwszym odruchu zastanawialem sie co jest na scianie?
i zanim wyslesz odpowiedz to może sprawdz wpierw co napisales, bo w pierwszym odruchu zastanawialem sie co jest na scianie?
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Tomasz_K - z inżynierskiego punktu widzenia masz rację, niepasowane połączenie gwintowe uznaje się za zniszczone jeśli siły styczne przenosi coś poza tarciem.
bartuss1 - co rozumiesz pod pojęciem ścinania względem wózków? jeśli masz na myśli siłę działającą w płaszczyźnie wózka - nie ma to najmniejszego znaczenia.
bartuss1 - co rozumiesz pod pojęciem ścinania względem wózków? jeśli masz na myśli siłę działającą w płaszczyźnie wózka - nie ma to najmniejszego znaczenia.
scio me nihil scire
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
jak to nie ma znaczenia? chociaz jest to ułamek wszystkich sił dzialających w danej kinematyce to jednak siła oporu freza działa przeciwnie na sruby w kierunku scinającym, pozostałe sily wynikają z rozłozenia mas i działających momentów, które to próbują "wyrwać" śruby lub naprzemiennie po przekatnej sciąć.
Ostatnio zmieniony 13 lis 2015, 08:29 przez bartuss1, łącznie zmieniany 1 raz.
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign