czas na grzmota
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 27
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 148
- Kontakt:
serio?
cos też ...
ale chyba wiesz ile już krokowców przyczepiłem co? bo bedzie ze 2 setki sztuk takich siakich i owakich, no najwieksze 50Nm
optymalna max predkośc obrotowa to 15obr/s przy 25kHz wiec jesli pomnozymy to przez skok sruby to da nam 4,5m/min więc połowa z tego zmiesci sie w optimum charakterystyki.
odnosnie maszynki - zdemontowalem w koncu wszystkie niepotrzebne rupiecie, w przednią sciankę suportu wyciąłem - tam bedzie siedzial korkowiec, elektryka tez poszla papa, zostaly tylko przeowdy silnika, pompki i zasilania
no i fotek parę :

ale chyba wiesz ile już krokowców przyczepiłem co? bo bedzie ze 2 setki sztuk takich siakich i owakich, no najwieksze 50Nm
optymalna max predkośc obrotowa to 15obr/s przy 25kHz wiec jesli pomnozymy to przez skok sruby to da nam 4,5m/min więc połowa z tego zmiesci sie w optimum charakterystyki.
odnosnie maszynki - zdemontowalem w koncu wszystkie niepotrzebne rupiecie, w przednią sciankę suportu wyciąłem - tam bedzie siedzial korkowiec, elektryka tez poszla papa, zostaly tylko przeowdy silnika, pompki i zasilania
no i fotek parę :
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
- Kontakt:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 3
Cześć Bartek. Tak czytam i czytam i nadziwić się nie mogę. Z zaciekawieniem czytam forum od dawna, i wiem na co cię stać, zrobiłeś w końcu ileś tam (może już nawet w setki to idzie) działających maszyn i różnych konstrukcji. I niejedną z nich chciałbym mieć. A teraz bierzesz robotę od klienta, a potem pytasz się forumowiczów jak masz wykonać tą pracę? Dziwna sytuacja.
Pozdro

PCBmania