Tak jest, złącze ICP służy do programowania LPC w układzie . Programuje się to albo komercyjnymi programatorami (piekielnie drogiemarkcomp77 pisze: [ Dodano: 2005-06-06, 17:59 ]
właśnie miałem pierwszy raz chwileczkę rzucić okiem na schemacik (kolegi wojtekl)...
![]()
widzę przygotowane złącze ICP socket - czyli złącze do programowania wlutowanego LPC - ciekawe czym to programować ? ...może kolega zdradzi... i gdzie kupić tego LPC - bo szukałem googlami - i prawie nic

Już mam:
Avnet EM sp.z o.o.
ul. Domaniewska 39A
02-672 Warszawa
Poland
tel. +48 22 640 23 51
fax +48 22 640 23 54
Jasne, mam w planie właśnie monitorowanie temperatury i inne tego typu bajery. Chcę również rozbudować płytę 'matke' o możliwość sterowania ręcznego z mini klawiatury lub małego manipulatora (joysticka) oraz wyświetlanie na graficznym LCD położenia i innych parametrów. Akurat do tego 'bajeru' ten procek jest ciut za mały, ale mam w zapasie parę ATMega128 i P89LV51RD2 Philipsa. Te LPC rzeczywiście są tutaj na wyrost, miałem w planie zastąpić je AT90S2313 Atmela.markcomp77 pisze: [ Dodano: 2005-06-06, 17:59 ]
scalaczek (LPC) ma duży potencjał... można go pewnie nieco bardziej ambitnie wykorzystać... np. do dynamicznego akcelerowania prądu... lub monitorowania temperatury silników itp...
tyle wolnych nóżek "leży odłogiem"
Żeby chociaż miały co robić, jak zauważyłeś pewnie, dodałem 2 diody, które śledzą DIR i STEP (lub są wyłączone w bezruchu > 1sek)
pozdrawiam