Jeszcze potestuję z grubszymi blachami.
Właśnie może kilka rad jak i kiedy i co regulować w THC i do czego? Do grubości blach, prędkości posuwów ( hihi ale bez skojarzeń

prokopcio pisze:
spróbuj dodać szerwegowo z potencjometrem rezystor np 1K
U mnie bardzo mało cięcia, a różnice w sterowaniu pomiędzy THC-MD a NOWYM duże, czekam na dodatkowy port LPT, bo pomysłów dużo, a zbrakło wejść. Chcę spróbować dać krańcówkę która w przypadku zakończenia cięcia na dużej różnicy wysokości od zera na początku cięcia, zbazuje wysokość przejazdową zawsze tak samo.karpik74 pisze:
co tam koledzy, działa wam w praktyce MyPlasm THC?
Mach jako tako nie ma. Jest prosty program LazyCam, kosztuje chyba 200 zł.szary11 pisze:karpik 74, czy w Machu jest generator prostych konturów, czy wszystko idzie przez CAM ?
pytam, bo nigdy nie używałem nic innego poza Linuxcnc.
Ręcznie da się wpisać wszystko, ale problem robi się przy kilkuset wpaleniach. Tylko Cam to zrobi przy odpowiednim postprocesorze.szary11 pisze:Jaszcze marzy mi się sygnał DISABLE na kilka mm przed końcem każdego konturu, pomagier mówił, że da się, ale na razie byczy się w Chorwacji.
Za mało tnę, aby kupować WRYKRYS. Najwięcej korzystam z prostych, ale bardzo uniwersalnych "subów"karpik74 pisze:
Ręcznie da się wpisać wszystko, ale problem robi się przy kilkuset wpaleniach. Tylko Cam to zrobi przy odpowiednim postprocesorze.
Pobaw się z makrami, tak jak sugerował prokopcio- StartTHC() i THCoff()