Armata 40mm, 240x200x70mm
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 26
wojtek30, przecież gleich jest tak tani że to są groszowe sprawy czy stolik 20mm czy 40mm, zawsze można dokręcić profile które stworzą stolik teowy, aczkolwiek ja preferuje gniazda gwintowane w stole i różne długości łap.
Ja i moje maszyniątka https://www.facebook.com/KKMachines
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
Nie masz potem problemu że w gniazdo Ci wpadają wióry i po chwili masz gwinty zajechane?
Sam się zastanawiam jak w przyszłości będę rozwiązywał mocowanie elementów na stole.
Czy dać bazę 10-20mm i do tego stolik 20mm czy własnie 40mm i w nim wyfrezować rowki teowe, czy może 30-40mm i w tym same gwinty.
Ale puki co skłaniam się ku bazie 20mm i przykręcanym do niej teowcu, albo próżniowym, w zalezności od potrzeb.
Sam się zastanawiam jak w przyszłości będę rozwiązywał mocowanie elementów na stole.
Czy dać bazę 10-20mm i do tego stolik 20mm czy własnie 40mm i w nim wyfrezować rowki teowe, czy może 30-40mm i w tym same gwinty.
Ale puki co skłaniam się ku bazie 20mm i przykręcanym do niej teowcu, albo próżniowym, w zalezności od potrzeb.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Można robaczki wkręcać w gwinty i wykręcać tylko wkrecone w gwinty potrzebne do montażu mocowania.ci3jk4 pisze:Nie masz potem problemu że w gniazdo Ci wpadają wióry i po chwili masz gwinty zajechane?
Jak to sie nie da ?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Nie chcę Cię martwić zbytnio ale przez to ze dajesz tylko jeden wózek zamiast 2 na szynie to się o tym przekonasz.Krako pisze:wojtek30, w maszynach jest tylko jedna zła skrajność, za mało i za wiotko![]()

Ale wada to to że i te robaczki się zapychają wiórkami.spol pisze:Można robaczki wkręcać w gwinty i wykręcać tylko wkrecone w gwinty potrzebne do montażu mocowania.

-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 26
największa dźwignia jaka zadziała na wózek to 70-75mm a wózek długi na 75 więc powinno być ok, jak na hobbystyczną maszynkę.IMPULS3 pisze:Nie chcę Cię martwić zbytnio ale przez to ze dajesz tylko jeden wózek zamiast 2 na szynie to się o tym przekonasz.Krako pisze:wojtek30, w maszynach jest tylko jedna zła skrajność, za mało i za wiotko![]()
Ale wada to to że i te robaczki się zapychają wiórkami.
Ja i moje maszyniątka https://www.facebook.com/KKMachines
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 5
Dostaje nowe powiadomienia o tym wątku i czuję coraz większą, nieodpartą potrzebę posiadania ramy z aluminium. 
Ile kosztuje i jakie ma wymiary przykładowo taka formatka jak masz na boku bramy?
Wiem że to aluminium ma precyzyjnie obrabiane płaszczyzny, czy tak samo są obrabiane boki, czy tylko zgrubnie cięte piłą taśmową? Chodzi mi o to, czy jak zamawiasz formatkę na konkretny wymiar, to masz ją idealną z zachowaniem wszystkich kątów i wymiarów.

Ile kosztuje i jakie ma wymiary przykładowo taka formatka jak masz na boku bramy?
Wiem że to aluminium ma precyzyjnie obrabiane płaszczyzny, czy tak samo są obrabiane boki, czy tylko zgrubnie cięte piłą taśmową? Chodzi mi o to, czy jak zamawiasz formatkę na konkretny wymiar, to masz ją idealną z zachowaniem wszystkich kątów i wymiarów.