I jak tu wygrać z taką armią...

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC

kamar
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 5
Kontakt:

Post napisał: kamar » 17 kwie 2015, 04:44

ezbig pisze: Żeby nie mieć takich sytuacji jak ten znajomy co przez 15 lat miał kontrole (ewidentnie komuś podpadł, bo to nienormalne).
Też spisek rządzących ? Tylko których ? A wytłumaczenie banalnie proste. Każdy kontrolujący ma do wykonania określoną ilość kontroli w roku i łatwiej mu iść tam gdzie zna ścieżki.
U mnie od 20 lat z pierwszymi bocianami wpada Sanepid a w czerwcu US. I był czas się przyzwyczaić.

Grawer.Gift
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 23

Post napisał: Grawer.Gift » 17 kwie 2015, 09:24

mc2kwacz pisze: Jak to lud. 30% Polaków wierzy w zamach, o kim, czy raczej o czym my mówimy...
Oj bredzisław , bredzisław
Lud wcale nie wierzy w zamach A JEDYNIE CHCE RZETELNEGO SLEDZTWA

Tylko czubek wierzy ruskim albo Ewie Kłamacz która twierdziła że przekopano ziemie na metr , a ciała są rzetelnie przebadane.( ekshumacje dowiodły że Ewa Kłamacz mijała się z prawdą )

Ktoś kto chce rzetelnie wyjasnić sprawę nie odrzuca ( jak platfusy ) miedzynarodowej pomocy BO NIBY DLACZEGO Z TEGO REZYGNOWAĆ?

Chyba że jak podpowiada teoria spiskowa coś jest do ukrycia.
Tak jak katastrofa w Gibraltarze : utajniono na 50 lat a jak juz ten czas minął to UTAJNIONO NA KOLEJNE 30 LAT .

Ktoś kto wierzy ruskim to pewnie nadal wierzy że to niemcy w Katyniu wymordowali polskich oficerów.
Wiec nie pierdz tu o macierewiczu bo chodzi o rzetelne dochodzenie , a nie ruska opinie.

wypowiedzi pozbawione sensu ale za to pełne nienawisci mogą spowodowac ze jak Stafana N. bedą cie chcieli zamknąc w spychiatryku

Obrazek

dostrzegasz 3 różnice?
ja znalazłem jedną : jeden ma mniej sierści na czole
moze ktoś jest bardziej spostrzegawczy

czasem a nawet czesto twoje wypowiedzi sa argumentowane tak jak to robi Julka

Obrazek

nie wierz we wszystko co piszą w internecie
postaw na własne opinie

Autor tematu
ezbig
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 15

Post napisał: ezbig » 17 kwie 2015, 09:40

kamar pisze:
ezbig pisze: Żeby nie mieć takich sytuacji jak ten znajomy co przez 15 lat miał kontrole (ewidentnie komuś podpadł, bo to nienormalne).
Też spisek rządzących ? Tylko których ? A wytłumaczenie banalnie proste. Każdy kontrolujący ma do wykonania określoną ilość kontroli w roku i łatwiej mu iść tam gdzie zna ścieżki.
U mnie od 20 lat z pierwszymi bocianami wpada Sanepid a w czerwcu US. I był czas się przyzwyczaić.
Ja na 20 lat miałem jedną kontrol. Urząd Skarbowy to "niezależne państwo". Dla mnie to nie jest normalne - kontrol co roku.

IMPULS3
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 4

Post napisał: IMPULS3 » 17 kwie 2015, 11:00

Grawer.Gift pisze:mc2kwacz napisał/a:
Jak to lud. 30% Polaków wierzy w zamach, o kim, czy raczej o czym my mówimy...

Oj bredzisław , bredzisław
Lud wcale nie wierzy w zamach A JEDYNIE CHCE RZETELNEGO SLEDZTWA
Mc2kwacz tak ma że albo kościół albo pis. :) To jest o tyle ciekawy przypadek że nie ma nic pośredniego. I aby dowalić jednym będzie trzymał się drugich (innych?).

Nawet jakby miał to być zamach to jest sporo broni innej niż to twierdzi chory człowiek macierewicz, ot prosty przykład.

http://www.elektroonline.pl/a/4240/2,Br ... lektronika

Teorie można snuć w nieskończoność a prawda jest taka że jak się nie ma pełnego wglądu w cokolwiek to tylko poszlaki. Inna sprawa ze łzy po takich wydarzeniach mi nie lecą.... Więc jaka jest prawda też mnie nie interesuje wcale. Cenię ludzi którzy coś robią a nie ślizgaczy.

Grawer.Gift

Post napisał: Grawer.Gift » 17 kwie 2015, 12:15

"IMPULS3"

Dokładnie tak.
Człowiek rozsądny nie ocenia czy to był wypadek czy zamach na podstawie wiadomości z prasy.
Ani bezstronna komisja tego nie robi.
Tyle ze watpliowści budzi i rzetelnośc i bezstronośc komisji.
Co przeciez potwierdzają poźniejsze i ekshumacje i zmiany tego co niby ,,odczytali " i nie ma znaczenia czy miało to wpływ na PRZEBIEG czy nie TEJ TRAGEDII ( nie zamachu i nie wypadku ale tragedii)

Głupoty niektórych że 30 % twierdzi ze to zamach to bzdety wyssane z brudnego palucha.

Ruscy teraz twierdzą ze Krym się sam przyłaczył do Rosji
i zgadnę kto bedzie w to wierzył bezkrytycznie
-:)

jasiu...
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2

Post napisał: jasiu... » 17 kwie 2015, 13:05

Grawer.Gift a nie przyszło ci do głowy, żeby na sprawę popatrzeć inaczej?

W tamtych czasach obsługą rządowego samolotu zajmowało się wojsko. Nie wiem, czy w wojsku byłeś, może za młody na to jesteś, ale jeśli byłeś, to wiesz, jak było to wojsko zorganizowane. Powszechnie mówiło się, że wojsko zaczyna się tam, gdzie kończy się logika.

Obejrzyj sobie zdjęcie

Jak myślisz, skąd się wzięły baretki na mundurach pilotów, stojących obok trapu? Jak myślisz, ile lat ci piloci mają? Tak, w USA wiedzą, że samolot prezydencki musi być pilotowany przez pilotów z najdłuższym stażem. Teraz wychodzi, jaki staż miał Protasiuk.

Gdyby taki lot do Smoleńska miał wykonać Air Force One, to dwa dni wcześniej, obok rosyjskich kontrolerów lotu siedzieliby amerykanie, patrząc Rosjanom na ręce, oczywiśce będący w stałym kontakcie z samolotem. W przypadku polskiego samolotu, wcześniej na lotnisku wylądował JAK z dziennikarzami. Czemu w JAKu nie znalazło się miejsce dla dwóch polskich kontrolerów, którzy mogliby wejść do wieży kontroli lotów i nadzorować lądowanie tego najważniejszego samolotu? Albo po prostu przywieźć przewoźny system naprowadzania, zgodny z systemem w polskim samolocie.

Poczytaj: http://zulusmjz.blog.interia.pl/?id=1876987

W sytuacji, kiedy ląduje Putin, odpowiednie służby montują właśnie taki system. Po odlocie Putina system wyjeżdża na inną pozycję, bo współpracuje tylko z tym jednym typem samolotów. Wszystko odbywa się bezpiecznie. Czemu polski samolot miał lądować na lotnisku pozbawionym właściwie jakiegokolwiek systemu naprowadzającego. Kto opracowywał procedury dla tego lotu i dla innych lotów?

Może i był wybuch, może i nie. Jeśli się leci w takie warunki, to trzeba umieć taki lot zorganizować. Mam wrażenie, że ludzie odpowiedzialni za procedury nadal "odpowiadają" za bezpieczeństwo najważniejszych osób w państwie i wiedząc, co zawalili, po prostu blokują wyjaśnienie sprawy. Bo gdyby coś się stało a Air Force One, to nie ważne, co i tak winna byłaby United States Secret Service. Bo to właśnie służby są odpowiedzialne za zapewnienie bezpieczeństwa głowom państwa. Skoro bezpieczeństwa nie zapewniły, to są winne. Bo nawet, jak coś wybuchło, to pytanie, kto umożliwił zamontowanie tego materiału, jeśli winę ponosił poprzez przeszkadzanie generał, dowódca sił zbrojnych, to kto go do kokpitu wpuścił? Procedury - jak to w wojsku - nie istniały i mam podejrzenie, że nadal nie istnieją.

W USA agent ochrony może wydawać prezydentowi, za którego odpowiada polecenia i może nawet siłą zmusić prezydenta do działania zapewniającego prezydentowi bezpieczeństwo. W Polsce BOR jakoś dziwnie wszystkich się boi, czy tylko udzieliła się BOR-owikom ogólne polskie lenistwo, co się starać, kombinować, jak pewnie nic się i tak nie zdarzy.

A tu masz. Raz się zdarzyło - i kto jest winien?

Mgła? No przecież nie ci, którzy niczego nie zrobili.

Grawer.Gift

Post napisał: Grawer.Gift » 17 kwie 2015, 14:49

Przychodzi mi do głowy wiele spraw
Tyle że jak już ustalilismy : czym innym jest złe przygotowanie i błędy popełnione i popełniane wczesniej
a czym innym bezpośrednia przyczyna katastrofy.

ja sam tego oceniac nie chcę bo nie mam kompetencji

ale chcę znac prawdę która mają ustalić NIEZALEŻNI EKSPERCI

Nie wiem czy Błasik był w kokpicie czy nie , czy pił czy nie , czy miało to wpływ na rezultat lotu czy nie .
te i inne argumenty POWINNA OCENIAĆ KOMISJA EKSPERTÓW A NIE OSZOŁOMY z jednej strony i ruskie przydupasy z drugiej .

Jeśli mogła powstać unijna komisja to dlaczego platfusy miały coś przeciwko temu ?
czy ruska , kacapska wersja jest bardziej wiarygodna ?

I tylko o to mi chodzi.
Chcę wiedziec jak było naprawdę a nie jaka jest oficjalna wersja ruskiej strony
Bo do malezyjskiego samolotu tez się przyznac nie chcą

Awatar użytkownika

bartuss1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 9
Kontakt:

Post napisał: bartuss1 » 17 kwie 2015, 15:55

grawer to jak sie ta twoja partia nazywa ? zdaje sie ze do zalozenia trzeba miec chyba 100 chetnych
czerwoni juz byli, zieloni są, to moze niebiescy? albo ciemni na ciemieniu ? w skrócie CNC hehe
pełne rozwiniecie KORWIN mi wylecialo z glowy, ale tez sprytna sztuczka

tak czy siak cele do ktorego powinien dązyc ustroj znamy, tylko trza chlopa z jajami
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2015, 16:01 przez bartuss1, łącznie zmieniany 1 raz.
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign

Grawer.Gift

Post napisał: Grawer.Gift » 17 kwie 2015, 16:00

bartuss1 pisze:grawer to jak sie ta twoja partia nazywa ? zdaje sie ze do zalozenia trzeba miec chyba 100 chetnych
czerwoni juz byli, zieloni są, to moze niebiescy? albo ciemni na ciemieniu ? w skrócie CNC hehe
A ty juz własnych poglądów nie mozesz mieć ?
ino sie czeba do partii zapisać ? -:)

spróbuj kiedys miec swój pogląd np na program telewizyjny , jakis prosty dla prostych ludzi
np taniec na drabinie
zacznij od prostych rzeczy a z czasem dojdziesz do własnych poglądów np na pogodę

Awatar użytkownika

bartuss1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 9
Kontakt:

Post napisał: bartuss1 » 17 kwie 2015, 16:03

a co mi poglądy dadzą? wieczne uzalanie się ze ten taki a tamten taki? tu afera tam afera i komentarzy internautów full, tyle ze to zwykle pieprzenie i nikt, żaden polityk nie wyciaga z tego wnioskow, no chyba ze populistycznie przed wyborami hehe
tyle rzeczy jest do zrobienia w tym chorym kraju ... no i te subwencje rządowe dla partii hehe, życ nie umierać

a, nie oglądam tv, w ogóle, wole poczytać niż zasmiecac sobie glowę medialną papką, a taniec z cipami czy inne bzdury dla rozgwiazd to se sam oglądaj
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”