Ja proponuje zrobić wszystko na: krokowcach z sterownikiem serwo będzie problem a to dla tego, że silniki krokowe+sterownik są ogólno dostępne a wybór jest dość obszerny rozwiązańrssilver pisze:ytalem dokumentacje serva ale niestety o takim oznaczeniu nie moge dopasowac do tej instrukcjiServo pdf , nie wiem czy kopac sie z koniem i robic dwa na krokowcach a jeden na servo np. stol roboczy na servo? czym mozna go wysterowac ? jak nie podejdzie to sprzedam i tyle te servo
Ramowa czy bramowa...pomoze ktos ?
-
gmaro
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 14
- Kontakt:
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...
Tagi:
-
rssilver
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)

- Posty w temacie: 12
Ok. czyli ten temat juz z servem rozwiazany,wiec sie nie przyda poki cogmaro pisze:Ja proponuje zrobić wszystko na: krokowcach z sterownikiem serwo będzie problem a to dla tego, że silniki krokowe+sterownik są ogólno dostępne a wybór jest dość obszerny rozwiązań
[ Dodano: 2007-05-17, 23:08 ]
Jakie walki zastosowac , rama podstawa Y 500x500mm, mam walki poki co 16mm z demontazu xerox'a wlasnie na 500mm, dadza rade, raczej o ugieciach nie powinno byc mowy, nadmieniam iz stol w moje konstrukcji z alu. ma byc ruchomwy a brama stala. Moc silnikow czy aby 3Nm to nie za duzy, jaki optymalnie mozna zastosowac do tej wielkosci walkow i konstrukcji, podstawe juz prawie mam, jeszcze sroby napedowe i nie wiem jakie silniki dobra, frezarka zastowanie ma miec do grawerki i troche do pcb.gmaro pisze:(...) że silniki krokowe+sterownik są ogólno dostępne a wybór jest dość obszerny rozwiązań